Maximumsnelheid van 90 km/u op alle autosnelwegen

Als het van Stavros Dimasm, EU-commissaris voor Milieu afhangt rijden we allemaal tegen een maximumsnelheid van 90 km/u op alle Europese snelwegen. Zijn collega Andris Piebalgs van energiezaken is volledig eens met zijn collega en is tevens dol enthousiast over het plan. De snelheid verlagen in alle 25 lidstaten heeft alle voordelen zegt hij, er zou veel minder brandstofverbruik zijn en ook een daling van het aantal ongelukken.

De ideeën die volgen op een aanbeveling van de International Energy Association is bedoeld om in korte tijd de brandstofafname te laten dalen om uitputting van de oliereserves op de korte termijn te voorkomen.

De commissie wil een duidelijk en gelijkgesteld verkeersplan. Zo werd er ook gesproken Portugal waar het onwettig is om met daglichten is te rijden terwijl in noordelijk en Oost-Europa de lichten van wagens niet kunnen worden uitgeschakeld. Critici wijzen er op dat de weersomstandigheden in Scandinavië en Portugal ook niet gelijk zijn.

Het ADAC, de Duitse vereniging van automobilisten vindt het idee volkomen misplaatst. Duitsland is het enige EU-land waar geen maximumsnelheid geldt op de snelwegen. In ieder geval zal het reactie uitlokken in verschillende landen van de EU.

Driving.timesonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER