Star Wars: Episode III is reeds te downloaden

De nieuwste film Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, de laatste van de tweede trilogie van Star Wars was reeds enkele uren na de première al te downloaden op internet. Het hoofdstuk van de filmserie was donderdag te downloaden met BitTorrent online. Sommige sites beweren dat de film zelfs woensdag al verkrijgbaar was.

De filmindustrie beweert vele honderden miljoenen dollars mis te lopen door uitwisselprogramma's als BitTorrent en Kazaa. De president van de Motion Picture Association of America (MPAA) Dan Glickman kan er niet mee lachen met dit voorval en beloofde harde maatregelen te nemen tegen de internetdieven. Volgens hem zullen de piraten die de film verspreiden opgespoord en gepakt worden.

Evenals de filmindustrie ziet ook de muziekindustrie verschillende miljoenenen euro's aan hun neus voorbij gaan.

Op de website van IFPI valt te lezen hoe hard sommige muzikanten tekeer gaan over hun zogezegde inkomstenverlies. Vooral Kris Wauters blijkt een diepgewortelde haat in zich te hebben jegens verspreiders van mp3's.

Kris Wauters – Clouseau

Mensen die downloaden en kopiëren, die denken vaak, ik schat een vrij jonge generatie, dat die er helemaal niets bij denkt, dat die zelfs niet de overweging hebben van 'eigenlijk is dit illegaal of eigenlijk kan dit niet', die dat gewoon doen als een soort gewoonte. Die hebben het misschien nooit anders gekend. Dan denk ik dat er een andere categorie mensen is – vaak al ouder dan de jeugd – die wel degelijk weten dat het illegaal is, dat het eigenlijk niet mag, maar die daar heel rustig in zijn omdat er toch geen kans is om gepakt te worden en die misschien een verkeerd of te eng beeld hebben van 'wat doen we eigenlijk fout'?"
(bron: ifpi)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here