Dak- en thuislozen spelen voor WK in Brazilië

Afgelopen vrijdag ging het WK in Zuid-Afrika van start. België kan via het Belgisch kampioenschap voor dak- en thuislozen, de Belgian Homeless Cup, toch nog naar het WK! Op dinsdag 15 juni vindt het finaletornooi van de Belgian Homeless Cup plaats op 't Zand in Brugge. Daar zullen negen dak- en thuislozenteams, uit Vlaanderen en Brussel in de kleuren van hun lokale profclub, het tegen elkaar opnemen met als doel de Belgische eer verdedigen op de Homeless World Cup in Rio de Janeiro. Op 19 september gaat de Homeless World Cup van start in Brazilië. Voor die gelegenheid worden speciaal voetbalterreinen aangelegd op het Copacabana Strand van Rio de Janeiro. De Belgische selectie wordt bekend gemaakt op dinsdag 15 juni op 't Zand in Brugge. Dan vindt namelijk van 11u tot 17u het finaletornooi van de Belgian Homeless Cup plaats.

Een seizoen van de Belgian Homeless Cup bestaat uit drie tornooien en een sociale jurering. Dinsdag 15 juni gaat de Belgian Homeless Cup naar zijn apotheose. Voor wie het afgelegde parcours minder gevolgd heeft stelt de Belgian Homeless Cup haar eigen krant 'The Cup' voor. Daarin wordt meer informatie gegeven over de Belgian Homeless Cup, de deelnemers, de afgelopen tonooien, interessante weetjes, enzovoort. Op die manier draagt de Belgian Homeless Cup bij tot een positieve beeldvorming over dak- en thuisloosheid. Met twee tornooien achter de rug gaat de Belgian Homeless Cup stilaan naar zijn apotheose. Na maanden van hard werken en een tomeloze inzet, strijden de negen dak- en thuislozenteams op het finaletornooi voor de Belgische selectie. In afwachting van de Homeless World Cup, haalt zij alvast de Braziliaanse voetbalsfeer naar Brugge. De organisatie ligt in handen van Club Brugge, de stad Brugge en het OCMW van Brugge.

De Belgian Homeless Cup is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen. De essentie van dit project is om mensen te stimuleren om te veranderen, door voetbal als middel te gebruiken. De aftrap is voorzien om 11u. Om 16.30u start de prijsuitreiking in aanwezigheid van Brugse schepen van Sport Annick Lambrecht, Club Brugge voorzitter Pol Jonckheere, projectambassadeur Gilles De Bilde en Open Stadionvoorzitter Jean Claude Van Rode en bent u live getuige van wie de Belgian Homeless Cup 2010 wint. Link: www.belgianhomelesscup.be

Guido Van Peeterssen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here