VMMA STELT STADSBESTUUR AALST IN GEBREKE

De Vlaamse Media Maatschappij, VMMa, stelt het stadsbestuur van Aalst in gebreke. Het stadsbestuur weigert namelijk de overeenkomst die er is met VMMa om het vtm-programma Mijn Restaurant! financieel te ondersteunen, na te komen.

Met alle steden die meedoen aan Mijn Restaurant! is er eenzelfde overeenkomst afgesloten. Het gaat om een bijdrage van 25.000 euro voor de steden die er als tweede en derde uitgaan tijdens het programma. Als de stad de finale haalt, komt daar nog eens 25.000 euro bij. In alle steden werd die overeenkomst correct nageleefd. Behalve in Aalst, waar één van de drie politieke partijen in de meerderheid, met name sp.a, het dossier blokkeert.

Peter Quaghebeur, algemeen directeur van VMMa: "Tot gisterenavond hebben we geduld gehad, maar het stadsbestuur blijkt nog altijd niet op één lijn te zitten. We hebben overleg lang een kans gegeven, maar nu moeten we juridische stappen ondernemen en stellen we het stadsbestuur in gebreke. Dat een overheid in dit land het zich blijkbaar kan permitteren om een overeenkomst naast zich neer te leggen, baart ons zorgen. We betreuren het ten zeerste dat een positief verhaal zo'n negatieve nasleep krijgt."

Vilvoorde, 11 juni 2010.

De ontknoping van het derde seizoen van 'Mijn Restaurant!' – met Ken & Karel als grote winnaars- wist gisterenavond 1.172.153 Vlamingen aan het scherm te kluisteren. Goed voor een marktaandeel van 62.8% (VVA 18-54). Op het piekmoment zagen maar liefst 1.280.014 kijkers hoe Rani De Coninck het Antwerpse duo de sleutels van hun restaurant overhandigde.

Mede dankzij dit fantastische cijfer beleefde vtm zijn beste dag van het jaar met een gemiddeld marktaandeel (17u-24u) van 37.7% op VVA 18-54. Ook de compilatieaflevering van Benidorm Bastards haalde een sterk cijfer met 962.232 kijkers en een piek van 1.009.520 (47.1% op VVA 18-54).

Dat 'Mijn Restaurant!' enorm leeft bij de Vlamingen, bewijst het aantal mensen dat gisterenavond op de been was gekomen om hun favoriete restaurant naar de overwinning te schreeuwen. In Genk daagden 8.000 toeschouwers op en in Aalst werden maar liefst 11.000 aanwezigen geteld.

Online bracht het programma heel wat teweeg bij de mensen. 81.423 fans volgden 'Mijn Restaurant!' via Facebook en andere afgeleide fanpagina's. iWatch.be noteerde dan weer een recordaantal betalende bezoekers die via de live streaming de finale volgden. Overigens stond het programma ook wekelijks in de top 2 van de meest opgevraagde programma's bij iWatch.

Ook na afloop van het programma kan de kijker nog participeren. Ken & Karel zijn vastbesloten om van Karnivale een succes te maken en elke Vlaming kan bij hen gaan eten. Wie weet kan dat voor één duo wel gratis. Sms 'restaurant' naar 6650 en maak kans op een etentje voor twee personen bij de Antwerpse boezemvrienden. Meer info is beschikbaar via www.vtm.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here