Anderstalige verkiezingspropaganda in Vlaanderen verbieden

Filip Dewinter doet oproep aan andere partijen om anderstalige verkiezingspropaganda in Vlaanderen te verbieden. Het Vlaams Belang werd vandaag door een aantal Antwerpenaren in het bezit gesteld van een ééntalig Turks verkiezingspamflet van Antwerps gemeenteraadslid Sener Ugurlu die als kandidaat op de 6de plaats staat van de Antwerpse SP.A.-Kamerlijst. Het bewuste pamflet is met uitzondering van de SP.A.-slogan "We moeten weer vooruit" ééntalig Turks.

De heer Ugurlu stelt zich op allerlei websites nochtans voor als een uitstekend geïntegreerde leraar handelsvakken in het Mechelse Atheneum die – naar eigen zeggen – als gemeenteraadslid "elke dag werk maakt van een goede en vlotte inburgering en integratie van allochtonen". Als het er echter om gaat om stemmen te halen bij de Turkse gemeenschap in Antwerpen is – getuige dit pamflet – van deze zaken blijkbaar echter geen sprake meer !

Het Vlaams Belang betreurt dat kandidaten van allochtone origine zich – verkiezing na verkiezing – blijven in andere talen tot hun achterban richten. Dergelijke "apartheidsverkiezingspropaganda" vormt nog maar eens het bewijs van het mislukte integratie- en inburgeringsbeleid. Voor de traditionele politieke partijen blijven de allochtone kandidaten vooral stemmentrekkers bij de eigen etnische gemeenschap, niets meer maar ook niets minder !

Het Vlaams Belang roept de andere partijen dan ook op om hun allochtone kandidaten er op te wijzen dat anderstalige verkiezingspropaganda in Vlaanderen niet gewenst is en dat zij de inburgering en integratie van de allochtone gemeenschap waarvoor zij blijkbaar prioritair de belangen behartigen hiermee geen dienst bewijzen!

Filip Dewinter
Fractievoorzitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here