Open Vld lanceert www.22miljard.be

Alexander De Croo heeft vanmiddag de website www.22miljard.be gelanceerd. Op de site vinden mensen de besparingsplannen van Open Vld en kunnen ze in gesprek gaan over hoe zij vinden dat er de volgende jaren moet bespaard worden. Door de overheid op dieet te zetten of door de belastingen te verhogen?

"De komende jaren zullen we 22 miljard moeten besparen. Met een volgehouden inspanning van een krachtige en stabiele regering krijgen we onze begroting weer in evenwicht tegen 2015. Dat is belangrijk om ook de generaties na ons van hetzelfde welvaartspeil te kunnen laten genieten als wij, om de pensioenen veilig te stellen en nieuwe jobs te creëren," zegt Alexander De Croo.

"Open Vld heeft er een klare kijk op hoe dat moet gebeuren. We willen dat doen door de overheid zelf op dieet te zetten en passen voor nieuwe belastingen op werken, sparen en investeren."

Op de website www.22miljard.be kunnen mensen onze voorstellen terugvinden. We nodigen iedereen uit ze goed te lezen en te laten weten hoe zij vinden dat er de komende jaren 22 miljard moet bespaard worden. Politici moeten niet alleen met elkaar het debat voeren. Ze moeten ook durven om met het publiek in gesprek te gaan. Dat is alleszins de manier waarop ik aan politiek wil doen."

Alexander De Croo stelde de website www.22miljard.be niet toevallig voor samen met een groep jonge kandidaten van Open Vld en hun kinderen. "Uiteindelijk gaan deze besparingsmaatregelen over hen. Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen dezelfde welvaart hebben als wij? We hebben in ons land een prachtig uitgebouwde sociale zekerheid die mensen ondersteunt op de meest kwetsbare momenten in hun leven. We kunnen deze solidariteit enkel in stand houden wanneer we de volgende jaren onze begroting op orde zetten de besparingsoefening op een verstandige manier aanpakken."

LAAT EEN REACTIE ACHTER