WK voetbal op groot scherm op het Gentse Sint-Baafsplein.

Onder de Draak start met grootscherm uitzendingen op het Gentse Sint-Baafsplein op vrijdag 11 juni om 16 uur met de openingsmatch WK Zuid-Afrika – Mexico, gevolgd door Frankrijk -Uruguay. Op zondag 13 juni is er de verkiezingsshow op groot scherm vanaf 13 uur en op maandag 14 juni genieten we van Nederland – Denemarken.

Bezoekers van het Sint-Baafsplein kunnen gedurende 31 dagen genieten van onder meer het WK voetbal in Zuid-Afrika, de wedstrijden van de Belgen op Wimbledon en de eerste 9 ritten van de Tour de France. Maar, er zal nog veel meer te beleven zijn op het Groot scherm Sint-Baafs. Het ziet er naar uit dat het Sint-Baafsplein de warmste plek van de Gentse Feesten wordt.

Het groot scherm (een outdoor LEDwall van 18 m²) wordt integraal voorzien door groen stroom, want links en rechts van het scherm staan zonnepanelen opgesteld. Hiervoor werd een samenwerking opgezet met het bedrijf IZEN die voordien ook stuntte. Vorig jaar werd de hele backstage van Pukkelpop voorzien van groene stroom en de laatste editie van Batibouw werd een volledige beurshal voorzien van groene stroom. Zeker de moeite waard om deze constructie eens te komen bekijken, naast het feit dat met dit initiatief het belang van duurzame energie wordt onderstreept.

Op zondag 13 juni is er geen WK, men kan wel vanaf 13 uur de verkiezingsshow volgen, het is de eerste keer dat de verkiezingen op groot scherm zullen kunnen gevolgd worden. In samenwerking met AA Gent wordt dagelijks een compilatiefilm getoond over de bekerwinst van AA Gent. En in samenwerking met het Havenbedrijf Gent kunnen bezoekers dagelijks genieten van een unieke film over de Gentse Haven. In samenwerking met de stadspromotie van de Stad Gent worden dagelijkse de unieke miniatuurfilmpjes vertoond die vorige zomer werden gemaakt over de diverse Gentse wijken en bezienswaardigheden n.a.v. Villa Vantilt.

Zowel vanaf het Sint-Baafsplein als vanaf de terrassen kan men genieten van de uitzendingen. De wijn die wordt aangeboden is Zuid-Afrikaans. Eetkramen worden niet voorzien, hiervoor kan men terecht bij de horeca op het Sint-Baafsplein. Gezien de Belgen zich niet wisten te kwalificeren wordt er speciale aandacht besteed aan de wedstrijden van Nederland.

Uitzendschema van 11 juni t/m 21 juni (eerste 11 dagen):

Vrijdag 11 juni
16.00 u: Zuid-Afrika vs Mexico
20.30 u: Uruguay vs Frankrijk

12 t/m 21 juni: dagelijks 3 wedstrijden:
13.30 u, 16.00 u en 20.30 u.

Zondag 13 juni: vanaf 13 uur verkiezingsshow
Maandag 14 juni – 13.30 u: Nederland – Denemarken
Zaterdag 19 juni – 13.30 u: Nederland – Japan

Tussen de wedstrijden door worden heel wat leuke filmpjes getoond
Onder de Draak roert zich ook op: Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER