Shean Desmedt is Beloftevolle Ondernemer 2010

Shean Desmedt, leerling van Hotelschool Gent, is de winnaar van de wedstrijd Beloftevolle Ondernemer 2010. Voor deze wedstrijd, een initiatief van de Dienst Beroepsopleiding van het Departement Onderwijs en Vorming in samenwerking met het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen, schreven 34 Vlaamse scholen met maar liefst 187 projecten zich in. Schepen Rudy Coddens overhandigde Shean een mooi kookboek waar hij heel wat ideeën kan uit opdoen. Van schepen Sofie Bracke kreeg hij een hele starterskit zodat hij zijn droom om als zelfstandige te starten ook in de praktijk kan omzetten. Gent heeft bovendien een heus startersloket waar beginnende ondernemers terecht kunnen met al hun vragen over het opstarten van hun eigen zaak. Schepen Bracke nodigde Shean dan ook uit om zich zo snel mogelijk te informeren vooraleer zijn droom waar te maken.

Tijdens de finale van deze wedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs overtuigde Shean de jury met zijn idee. "The Pastrychef: hij maakt al uw bakkerij- en patisseriedromen waar". De jury, die voor elke finalist een kritische analyse had gemaakt, was vol lof over zijn businessplan. Jury en publiek mochten tijdens de finale proeven van zijn kunnen. Shean overtuigde de jury niet enkel met zijn lekkere dessertjes, ook het financieel plan en de marktanalyse werden prima voorbereid. Ook zijn leerkracht economie, Karen Dobbelaere, deelt in de vreugde, want het is de eerste keer dat de school de finale haalt. Het maken van een startersidee en een financieel plan behoort tot de geïntegreerde proef die de leerlingen op het einde van het jaar indienen. Creativiteit en cijferwerk worden dan aan elkaar gekoppeld.

De titel van Beloftevolle Ondernemer staat voor The Pastrychef mooi op zijn palmares. In de nabije toekomst wil hij zijn plannen omzetten in een eenmanszaak. Hij klust nu al bij in een bakkerij tijdens het weekend om de nodige ervaring op te doen. Hij loopt stage bij een toeleveringsbedrijf in de bakkerijsector. Shean zit in zijn laatste jaar maar timmert voort aan de weg. Door zijn goede prestaties mag hij volgend jaar zelfs op stage in Parijs. Om zijn toekomstplannen waar te maken is het nodig dat hij zoveel mogelijk de kneepjes van het vak leert. Wil iemand zijn eigen speciale droom in taart of gebak gerealiseerd zien, dan zal Shean al het mogelijke doen om die culinaire wens in vervulling te laten gaan. Shean mag zich ook gelukkig prijzen dat de Stad Gent acties ondersteunt waarbij ondernemend leren en leren ondernemen centraal staan.

Informatie: Hotelschool Gent, Lange Violettestraat 12, 9000 Gent
E-mail: hotelschool.info@gent.be Site: www.hotelschoolgent.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here