Sinksenkermis in Oosterzele kalender

Oosterzele situeert zich tussen Gent en Zottegem en is zowat de poort naar het zuiden van onze provincie, een doorgang naar de Vlaamse Ardennen. Tot op heden weerstond deze gemeente vrij goed aan het proces van verstedelijking, zoals in andere gemeenten dichter bij Gent gelegen duidelijk het geval was. Zijn grote eigenheid is nog grotendeels onaangetast en dat uit zich in datgene wat de mensen hier doen, in hun taalgebruik, in hun tradities en gebruiken.

Liefhebbers van een goede jenever kunnen terecht in de Stokerij Van Damme. De stokerij werd opgericht in 1862 en bleef tot op heden trouw aan de ambachtelijke traditie. Een trouw die beloond werd met het predikaat 'échte graanjenever'. Ook op gastronomisch vlak telt Oosterzele enkele uitmuntende restaurants.

Wie deze week niet weet waar naartoe kan ook eens de Sinksenkermis in Oosterzele bezoeken. Zo zijn er deze week nog tal van activiteiten. Als tip op 16 mei kunnen we Big In Belgium voorstellen die u een reeks prachtige rockcovers brengen van o.a. The Scabs, Dire Straits, Queen, De Kreuners, Bryan Adams, Abba… Ze zijn te bewonderen op het groot podium.

Maandag 16 mei 2005

09.30u Plechtige zielendienst voor de overleden parochianen. De dienst wordt muzikaal begeleid door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Oosterzele en het zangkoor van de decanale kerk Sint-Gangulfus.

10.30u Ambiance en plezier in de cafés op het dorp.

10.31u Gratis Balegemse biefstuk in Taverne 't Stadhuis. Zolang de voorraad strekt.

16.00u Wielerwedstrijd voor nieuwelingen W.B.V. 10e Grote Prijs Taverne 't Stadhuis. Afstand: 64 km verdeeld over 10 ronden. Inschrijving en start bij Café Central. Prijsuitreiking bij Taverne 't Stadhuis. Tweedaags klassement met de 400

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here