Oost-Vlaanderen promoot topsportaccommodaties als 'Snelweg naar Londen'

De Olympische Spelen en de Paralympische spelen van 2012 in Londen zijn de ideale aanleiding om buitenlandse sporters, teams en delegaties te motiveren om hun voorbereidende sportstages in Oost-Vlaanderen en Gent te laten plaatsvinden. De Provincie Oost-Vlaanderen, de Stad Gent en de Universiteit Gent grijpen de kans om samen met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité het ambitieuze project 'Gateway to London – Snelweg naar Londen' te realiseren. Gedeputeerde Hilde Bruggeman: "In 2012 vinden de Olympische Spelen plaats in Londen. Maar voor de atleten kunnen schitteren, wacht hen een intensieve training. Oost-Vlaanderen en Gent bevinden zich op een boogscheut van Londen, dat maakt Oost-Vlaanderen de aangewezen plek om te trainen".

In de provincie Oost-Vlaanderen is er heel veel topsport infrastructuur. Daarnaast is de regio ook de gedroomde locatie voor heel wat (inter)nationale organisaties om sportevenementen te organiseren, zoals de Ronde van Vlaanderen. Niet toevallig is Gent uitgeroepen tot de allereerste sportstad van Vlaanderen in 2011. De stad dankt die titel aan de topsportfaciliteiten die het bezit en de lijst van topsportevenementen die er in verschillende sportdisciplines al plaatsvonden, zoals het Internationaal Gymgala, de Internationale Roeiregatta, de Indoor-atletiekmeetings en de Zesdaagse van Gent.

Een andere belangrijke troef voor de provincie Oost-Vlaanderen, is de uitgebreide wetenschappelijke omkadering die de Universiteit Gent biedt. Vaak doen sporters een beroep op de Universiteit Gent in de voorbereiding op topsportcompetities. Zo begeleidde een team van bewegingsanalisten hoogspringster Tia Hellebaut in de aanloop naar de Olympische Spelen van Peking. Met het gekende resultaat, Hellebaut veroverde Olympisch goud.

Maar de boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Oost-Vlaanderen heeft, naast tal van sportkwaliteiten, ook heel wat te bieden op toeristisch vlak. Er zijn gerenommeerde kunstenfestivals, boeiende musea, fijne kunststeden, schitterende landschappen, een rijke gastronomie en lekkere streekproducten. In dat alles is een belangrijke rol voor Gent weggelegd, als bruisende en historische stad met een rijk verleden en centrale ligging. Alle voordelen van een metropool worden in Gent gecombineerd met de charme van een gezellige stad. Dankzij de historische architectuur, gebouwen uit de middeleeuwen en waterwegen wordt Gent wel eens het 'Venetië van Noord-Europa' genoemd.

Om het project 'Gateway to London' nog meer kracht bij te zetten, doen de verschillende partners een beroep op topsportambassadeurs. Dat zijn Oost-Vlamingen die actief zijn in het internationale sportlandschap en meehelpen bij het contacteren van potentiële topsporters en teams. Eén van de topsportambassadeurs is Cédric Van Branteghem. Hij geeft alvast de kick-off en zal het project met veel enthousiasme verkopen. Andere grote namen zijn gewichtheffer Tom Goegebuer en ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe.

Campagne 'Gateway to London – Snelweg naar Londen'

Om Gent en Oost-Vlaanderen te promoten als trainingsgebied werkten de verschillende partners een promotiecampagne uit. Onder de noemer 'Gateway to London – Snelweg naar Londen' werden een aantal initiatieven op het getouw gezet. Er werd een campagnebeeld ontwikkeld dat duidelijk maakt dat Oost-Vlaamse en Gentse partners de handen in elkaar slaan op weg naar de Olympische spelen in Londen in 2012. De website www.gatewaytolondon.be geeft alle nuttige informatie voor geïnteresseerde sporters. In de folder worden alle accommodaties op een rijtje gezet.

Topsportaccommodaties in Gent en Oost-Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here