Tine Van Rompuy trekt de senaatslijst van PVDA+

Tine Van Rompuy, de zus van Herman, trekt de senaatslijst van PVDA+ bij de federale verkiezingen. Voorzitter Peter Mertens trekt de kamerlijst in de provincie Antwerpen. Filip Desmet trekt de kamerlijst in de provincie West-Vlaanderen. Tine Van Rompuy zal nu donderdag samen met Peter Mertens de Senaatslijst voor het Nederlandstalige kiescollege indienen op het Justitiepaleis in Mechelen. De volledige lijst en het programma van de PVDA+ zullen aan de pers worden voorgesteld op dinsdag 17 mei in Brussel.

Tine Van Rompuy werkt bij het UZ Gasthuisberg en is al jaren syndicaal actief. Vorig jaar kwam ze op als verruimingskandidate bij de Europese en Vlaamse verkiezingen, maar ze is vooral bekend als zus van voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy. Het politieke engagement is een constante in de familie Van Rompuy. Ook haar broers zijn politiek actief. Broer Herman werd onlangs zelfs benoemd tot voorzitter van de Europese Raad.

Filip Desmet is 54 jaar en woont te Kortrijk. Hij was 30 jaar actief als vakbondsafgevaardigde bij De Witte Lietaer te Lauwe. Thans is hij bediende en verantwoordelijke voor de PVDA in West-Vlaanderen.

Bij de Franstalige tegenhanger PTB+ is Marco Van Hees lijsttrekker voor de Senaat. Hij werkt bij het ministerie van Financiën en kreeg bekendheid met een aantal kritische boeken over het fiscaal beleid van vice-premier Didier Reynders.

PVDA+ en PTB+ verzamelden de voorbije weken de 15.000 handtekeningen die nodig zijn om kandidatenlijsten voor de verkiezingen van 13 juni te kunnen indienen. PVDA+ is ook de motor achter de campagne "Stop het politiek circus" die afgelopen verkiezingscampagne veel affiches overplakte met rode neuzen: http://www.stophetpolitiekecircus.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here