Programma Gentse Feesten 2010 krijgt vorm.

Geen dag gaat voorbij of we krijgen hier op de redactie melding van diverse evenementen de komende Gentse Feesten. Zo steunt de Dienst Feestelijkheden niet alleen de meest diverse organisaties tijdens de Gentse Feesten. Ze verzorgen daarenboven ieder jaar een aantal eigen producties. Vanaf vandaag krijgt u deze berichten te lezen op Belg.be

Sint- Baafsabdijconcerten

De Dienst Feestelijkheden en Muziekcentrum De Bijloke Gent organiseren tijdens de Gentse Feesten vijf concerten in de middeleeuwse refter van de Sint-Baafsabdij. Deze concerten vinden plaats van zondag 18 tot en met donderdag 22 juli 2010 om 15 uur onder de titel Sint-Baafsabdijconcerten. Vijf internationaal gerenommeerde solisten gaan in dialoog met vijf jonge beloftevolle talenten. Zo staat naast klassiek repertoire ook jazz en niet-westers repertoire op het programma.
-Zondag 18 juli: Pascal Schumacher (vibrafoon) en Francesco Schlimé (piano), Dialogues.
-Maandag 19 juli: Ustad Sayeeduddin Dagar (zang), Bert Cornelis (surbahar), Dhrupad
-Dinsdag 20 juli: Christine Busch (viool) en Olivier Marron (cello), Schulhoff, Glaser, Veress, Ravel
-Woensdag 21 juli: Kristian Bezuidenhout (piano) en Esther Yoo (viool), Beethoven, Haydn
-Donderdag 22 juli: Skip Sempe (klavecimbel) en Olivier Fortin (klavecimbel), A.-L. Couperin, F. Couperin, Rameau, Scarlatti.

Een ticket kost 5 euro maar is tegelijkertijd een geschenkbon ter waarde van 5 euro. Die geschenkbon kan nadien gebruikt worden als een kortingsbon bij aankoop van een ticket naar keuze uit het seizoensprogramma 2010-2011. Alle concerten van de Sint Baafsabdijconcerten zijn immers smaakmakers voor het Bijloke concertseizoen en alle musici komen terug op een of meerdere concerten.

Info en tickets: Muziekcentrum De Bijloke, J. Kluyskensstraat 2, 9000 Gent, tel. 09 269 92 92, website www.debijloke.be

Aperitief -en theeconcerten

De aperitief- en theeconcerten vinden plaats op een nieuwe locatie, namelijk in de mooie binnentuin van het Sint-Bavo instituut (Reep 4). Elke dag kan men van 11 tot 13 uur en van 16 tot 18 uur terecht in de tent in de tuin om te genieten van een muzikaal optreden. Deze concerten zijn gratis; inschrijven vooraf is niet nodig.
– Zondag 18 juli: Marco Bakker, Katrien Gallez en begeleiding
– Maandag 19 juli: Frank Gallan en begeleiding
– Dinsdag 20 juli: Will Ferdy en Jürgen De Smet in concert
– Woensdag 21 juli: Wienerensemble Roger Renard afwisselend met zanger Ronny Ray
– Donderdag 22 juli: Eddy Wally, Marina en begeleiding
– Vrijdag 23 juli: Liliane Saint Pierre en Major Five.
– Zaterdag 24 juli: Johan Stollz en begeleiding
– Zondag 25 juli: Garry Hagger en begeleiding.

Bal 1900

Traditiegetrouw vindt ook het Bal 1900 plaats tijdens de Gentse Feesten. Op zondag 18 juli wordt de Kouter omgetoverd tot dansvloer en wordt het vroegere Kloefkesbal opnieuw tot leven geroepen. Van 19.30 tot 20.30 uur stellen tientallen dansliefhebbende verenigingen zich aan het publiek voor.

Rondgang van de Gilde van de Stroppendragers

De Korenmarkt zal heraangelegd zijn wanneer de Gentse Feesten van start gaan. Daardoor kan de 37e Rondgang van de Gilde van de Stroppendragers en de Keizer Karelstichting dit jaar opnieuw over de Korenmarkt trekken. De start van de stoet vindt plaats aan het Gravensteen. Daarna wordt het centrum doorkruist via de volgende plaatsen: Sint-Veerleplein, Kraanlei, Zuivelbrug, Grootkanonplein, Vrijdagmarkt, Kammerstraat, Belfortstraat, Botermarkt, Emile Braunplein (tribune), Gouden Leeuwplein, Klein Turkije, Korenmarkt, Groentenmarkt, Vleeshuisbrug, Sint-Veerleplein om zo terug aan het Gravensteen te eindigen. Die historische herdenking staat geprogrammeerd op vrijdag 23 juli om 20.30 uur.

Vuurwerk

Ter gelegenheid van de nationale feestdag wordt op woensdag 21 juli de hemel opgelicht door een groots vuurwerkspektakel. Dit jaar worden 'De vier jaargetijden' als thema gebruikt. Het vuurwerk is een samenwerking van de Dienst Feestelijkheden en MiramirO en vindt plaats aan de Watersportbaan.

Kindernamiddagen Zuidpark

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht tijdens de Gentse Feesten. De Dienst Feestelijkheden en Idee Fiks brengen dagelijks een gevarieerd programma van diverse workshops, een verteltheater, springkastelen, animatie en spelactiviteiten tijdens de Kindernamiddagen in het Zuidpark. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis van zondag 18 tot en met zondag 25 juli van 12 tot 20 uur terecht in het Zuidpark.

Artistiek Aperitief

Van zondag 18 tot en met zondag 25 juli voert Nico Burssens dagelijks om 11.30 uur een gesprek met een toonaangevende Gentenaar in de Lakenhalle. Volgende namen zijn reeds bevestigd: Marleen Temmerman, Liesbeth Imbo, Macharius Van Geyt, Anton Cogen, Frederik Evers en Johan Braeckman.

Informatie over deze evenementen: Dienst Feestelijkheden, Gasmeterlaan 107, 9000 Gent, tel. 09 269 46 00,
fax 09 269 46 59, e-mail feestelijkheden@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER