Quartier Cartier: de teloorgang van een Gents Volkscafé

Welkom! Stap binnen in het café Quartier Cartier van Marianne en Michel en wordt meegenomen in de verhalen van de eigenzinnige stamgasten! Tijdens een avond in dit laatste buurtcafeetje van Gent krijg je een blik op de verhalen, gebeurtenissen, verlangens, tegenslagen, levens van deze Gentse cafébezoekers. Gedurende deze theatrale avonden brengen wijkbewoners een artistieke kanttekening bij het verdwijnen van de kleine stedelijke ontmoetingsplaatsen, zoals de volkscafés. Dit geheel wordt doorweven door verhalen uit het dagelijkse leven van de deelnemers aan het theaterproject Quartier Cartier.

Quartier Cartier is een wijkgericht theaterproject van vzw Klupartistik in de Gentse volkswijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. De wekelijkse repetities zijn gestart in april 2009 bestaande uit een (diverse) deelnemersgroep met extra aandacht voor kansengroepen en 'vergeten gebieden' zoals de Groene Briel. Het theaterproject is een samenwerking van Klupartistik ism Buurtwerk Sluizeken-Tolhuis-Ham, OCMW Gent-Noord en Opbouwwerk WoninGent.

De voorstelling is het resultaat van wekelijkse repetities met een diverse groep van een 15-tal buurtbewoners in het buurtcentrum, waar wij op basis van improvisatie toewerken naar een theatervoorstelling. De focus lag steeds op de verhalen en het leven van de buurtbewoners, hun onderlinge relaties, het leven in de buurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here