Dansende vrouw centraal op Gentse Feesten affiche

Afgelopen vrijdag onthulde de Gentse schepen Lieven Decaluwe het campagnebeeld voor de Gentse Feesten 2010. Een dansende vrouw, de 83 jarige Marijke Zonnekeyn weerspiegelt in een wervelend beeld de dynamiek van de Gentse Feesten. Volgens schepen Decaluwe heeft Gent dit jaar opnieuw een fris, dynamisch en vrolijk ontwerp. De vrouw kan zowel een participerende bezoeker zijn als een artieste op het podium. In 2009 besloot het college van burgemeester en schepenen om de opdracht voor drie jaar te gunnen aan M21. Na het beeld van de twisted person in 2009 creëerde M21 voor de Gentse Feesten 2010 opnieuw een fris, dynamisch en vrolijk ontwerp. De 167e Gentse Feesten zullen ook dit jaar een wervelend spektakel zijn met een zeer groot cultureel aanbod.

Veertig grote posters (1,2 x 1,6 meter) zullen op de informatieborden en -zuilen in het Gentse stadsbeeld verschijnen. De middelgrote affiche (300 exemplaren van 60 x 100 cm) zal in juni te zien zijn in 185 IC en 36 IR spoorwegstations in heel België. De vensteraffiche wordt verspreid in affichagenetwerken in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, alsook in Nederlands-Limburg, Zuid-Nederland en Noord- Frankrijk. Deze affiche wordt ook gemaild naar ongeveer tweeduizend adressen zoals culturele huizen, horeca, jeugdhuizen, enz. Ook alle verkoopspunten van het Gentse Feestenmagazine krijgen in juni een affiche toegestuurd. De affiche zal eveneens vanaf juni op de bussen, trams en winkels van De Lijn in Vlaanderen te zien zijn en is ook ter beschikking van het publiek zolang de voorraad strekt.

Er werden 65.000 Nederlandstalige en 26.000 Franstalige folders gedrukt. Het grootste deel wordt verspreid via culturele en toeristische netwerken in Vlaanderen, Wallonië en Brussel, in Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk. Ook in diverse spoorstations, Lijnwinkels en Gentse stadsdiensten zullen folders beschikbaar zijn. Meer over de Gentse Feesten op www.gentsefeesten.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here