Het nieuwe seizoen van de Vlaamse Opera is bekend

Het seizoen 2010-2011 staat bij de Vlaamse Opera in het teken van Mijn Oriënt. Er worden maar liefst negen operaproducties, waaronder één wereldcreatie en een creatie voor jongeren, én vijf concerten gepresenteerd. Alle operatitels verwijzen naar locaties, thema's of personages die hun wortels hebben in de oriëntaalse wereld. Bij de operawerken staan er grote titels op het programma zoals Aida (Verdi), Die Entführung aus dem Serail (Mozart) of Die Frau ohne Schatten (Richard Strauss). Het seizoen wordt aangevuld met pareltjes als Semiramide (Rossini), Hérodiade (Massenet), Il Ritorno d'Ulysse in Patria (Monteverdi) en het hedendaagse L'Amour de Loin (Saariaho).

Stef Lernous en het bekende theatergezelschap Abattoir Fermé maken hun operadebuut met de wereldcreatie L'Intruse naar het werk van Maurice Maeterlinck. Luc Brewaeys componeert de partituur voor deze nieuwe opera. Bij de concerten staan Das Lied von der Erde (Mahler), het Stabat Mater van Rossini en het Requiem van Fauré op het menu. Het traditionele Nieuwjaarsconcert staat dit jaar onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Dmitri Jurowski die ook het Laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd zal dirigeren. Ook volgend seizoen zorgt de Vlaamse Opera voor een uitgebreid randprogramma. Rik Torfs interviewt boeiende persoonlijkheden over hun band met de Oriënt onder de titel Mijn Oriënt en in samenwerking met Behoud de Begeert start de Vlaamse Opera met een literair-muzikaal programma Medeklinkers. Voor beginnende operaliefhebbers wordt er een cursus In de keuken van de opera ingericht.

In samenwerking met Behoud de Begeerte presenteert de Vlaamse Opera op 4 en 8 mei gratis een unieke avond waar we de sfeer van het nieuwe seizoen al opsnuiven. Gastvrouw Betty Mellaerts en auteurs Hafid Bouazza en Stefan Hertmans gaan dieper in op het seizoensthema. Rafik El Maai en het ensemble Nagham Alhadarat interpreteren operamelodieën op een zeer originele wijze. En als verrassing is er nog een sopraan van formaat. Samen zorgen ze voor een zeer originele ontdekkingsreis doorheen het volgende seizoen, waarop iedereen welkom is. Toegang is gratis, maar er moet wel gereserveerd worden. Info en reservatie: www.vlaamseopera.be of 070/22.02.02. De abonnementenverkoop start op 21 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here