Opendeurdag Brandweer Gent op 25 april

Op zondag 25 april is het opnieuw opendeurdag bij de Gentse brandweer in de Roggestraat. Van 10 tot 18 uur zijn er rondleidingen, kunnen de voertuigen bezichtigd worden, zijn er demonstraties van het brandweerwerk en is er kinderanimatie. De hoofdpersonages uit de TV reeks 'Het leven zoals het is: Brandweer Gent' zullen ook aanwezig zijn. De toegang is gratis. Het programma staat op de websites http://www.gent.be/ en http://www.brandweergent.be/.

Er is doorlopend kinderanimatie (ritjes in brandweerauto, glijden langs daalmast, beklimming autoladder, actiestand van de Jeugdbrandweer, schuimtapijt, springkasteel, enz.), static show van de voertuigen, fotostand en aanwezigheid van reddingshonden. Er is ook een meet and greet met de hoofdpersonages uit de tv-reeks 'Brandweer Gent'. Speciale gast dit jaar is de Trammelant bus (een preventie- en veiligheidsproject van De Lijn Oost-Vlaanderen).

Er worden ook demonstraties gegeven. De brandweer zet een verkeersongeval met geknelden in scène, toont hoe een brandende frietketel moet worden gedoofd en hoe ze een grotere brand aanpakt. at er precies wordt gedaan als er een ongeval met gevaarlijke stoffen gebeurt, enz. Wegens het grote succes is er ook opnieuw een 'modeshow' met alle pakken en kostuums waarover de brandweer beschikt, van wespenbeschermingspak tot gala-uniform.

Programma
10.30 uur: start rondleiding
11.15 uur: demonstratie gaspakinzet
12.00 uur: brandende frietketel
12.45 uur: start rondleiding
13.30 uur: demonstratie RED-team
14.00 uur: ongeval met geknelden
14.45 uur: brandweermodeshow
15.45 uur: demonstratie RED-team
16.30 uur: brandende frietketel en demonstratie woningbrand
17.00 uur: start laatste rondleiding

In de buurt van de kazerne is er weinig parkeergelegenheid. Kom dus bij voorkeur met het openbaar vervoer of met de fiets. De brandweer benadrukt dat de uitrukweg die de kazerne verbindt met de Nieuwevaart in geen geval als toegangsweg gebruikt mag worden. Het gebruik van deze weg is levensgevaarlijk, ook voor fietsers en voetgangers, en is dus verboden voor iedereen. Brandweer Gent beschermt naast Gent en zijn deelgemeenten ook de gemeenten Lovendegem, Evergem, Destelbergen, Sint-Martens-Latem en De Pinte.

Het programma is ook terug te vinden op de websites http://www.gent.be/ (onder de rubriek Leven > Veiligheid > Hulpdiensten > Brandweer) en http://www.brandweergent.be/.

Informatie: Brandweer – PR, Roggestraat 70, 9000 GentTel.: 09 268 88 04 of email: brandweer@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here