Krezip nu sterker dan ooit

Ze scoorden grote hits met 'Won't Cry' en 'I Would Stay' en stonden als jongste band ooit op Pinkpop. Het debuutalbum bereikte de eerste plaats in de Album Top 100. Krezip staat nu sterker dan ooit. Een nieuw platenlabel, een nieuwe drummer en een nieuw productieteam: om te zeggen dat het een roerig jaar is geweest voor de Tilburgse band Krezip is een understatement.

Maar zoals zo vaak leveren spannende tijden vaak de mooiste resultaten op en dat geldt zeker voor What Are You Waiting For, het derde studioalbum van Krezip. Met een spiksplinternieuw contract bij SONY/BMG, de superenthousiaste en getalenteerde Bram van de Berg (ex-drummer One In A Million) als vervanger voor Thijs Romeijn en een frisse, kraakheldere productie van het Australische duo/echtpaar de Wizards of Oz, begint Krezip aan een nieuw tijdperk in hun toch al zo glansrijke carrière.

What Are You Waiting For lijkt een keerpunt voor de band. Het album biedt een nieuw geluid, maar is toch herkenbaar Krezip met dynamische punkpop liedjes en prachtige ballads. Het is een album geworden waarmee het zestal de hectiek van afgelopen jaar naar volle tevredenheid kan afsluiten.

Volgens Jacqueline hebben de veranderingen hen veel gebracht: "Wat we geleerd hebben als band is dat we gewoon Krezip blijven, wat er ook gebeurt en wie je er ook bij zet. Dat maakt je sterk. Als een ander dat gevoel nog sterker kan maken, is dat goed, maar we zijn er zeker niet afhankelijk van." Met een hervonden zelfvertrouwen, een album vol pakkende songs en een band die frisser en volwassener klinkt dan ooit ziet de toekomst van Krezip er bijzonder rooskleurig uit. www.krezip.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here