Jazz Kuurne brengt kwaliteit.

Het aftellen naar Jazz Kuurne is begonnen. Na de geslaagde editie van vorig jaar, hopen de organisatoren van jeugdhuis 't Molentje op een even goede 19de editie. Dat het festival volgend jaar start meet een jubileum bewijst dat Jazz Kuurne toch een zekere reputatie heeft opgebouwd. Dat alles wordt gedragen door een groep enthousiaste jongeren, die zich daar bovenop wagen aan een minder voor de hand liggend genre als jazz is ronduit spectaculair! De tot Kubox omgedoopte zaal op de paardenrenbaan blijft de vaste stek, het brengen van een fijne muzikale belevenis met dat tikkeltje 'extra' de vaste doelstelling. Vorig jaar werd het budget voor zaaldecoratie serieus opgetrokken, dit jaar gaat dat voor de artiesten de hoogte in.
Het programma voor dit jaar oogt alweer heel aantrekkelijk en gevarieerd, waarin zowel de allround muziekliefhebber als de pure jazzfanaat zijn gading vindt.

De avond wordt geopend door De Beren Gieren. De drie frisse jongelingen van dit Gentse jazztrio lieten het afgelopen anderhalf jaar heel wat muziekliefhebbers de oren spitsen: in 2009 was De Beren Gieren de unanieme winnaar van de Jong Jazz Talent award op Gent Jazz Festival (voormalig Blue Note Competition). Dit heeft hen geen windeieren gelegd en de toekomst lacht hen dan ook toe: ze treden dit jaar in gans Vlaanderen op in het kader van JazzLab Series en concerteren o.a. op het Gent Jazz Festival, Dinant Jazz Nights, Jazz Maastricht én, als absoluut hoogtepunt uiteraard, de Champions League-finale onder de jazzfestivals: Jazz Kuurne.

De tweede band is het Trio Johnny & Mozes Rosenberg uit Nederland. Zeg Rosenberg en je legt meteen de link met de meest authentieke en virtuoze gitaarmuziek. Johnny en Mozes zijn de verfrissende, nieuwe tak aan de stam van deze legendarische zigeunerfamilie. Het is bekend dat wie stamt uit het bekende zigeunergeslacht gezegend is met muzikale genen. Johnny en Mozes Rosenberg zijn respectievelijk neef en jongere broer van de alom gekende Stochelo Rosenberg, en staan garant voor een concert vol vuur, bol van passionele zang en meesterlijk gitaarwerk.

Als afsluiter van de avond speelt de Belgische band The Vintage Jazz Cats. Dit is een relatief nieuwe groep met ervaren en gedreven muzikanten die zich toespitsen op oude stijl jazzmuziek. Hun repertoire start bij het ontstaan van de jazz en de gouden tijd van Ella Fitzgerald: verwacht u aan een vlotte mix van ruige new orleans, energieke dixieland en dwingende early swing. Voornaamste inspiratiebronnen zijn het New Orleans repertoire van het Wynton Marsalis Septet en de arrangementen van The Dutch Swing College Band. Een prachtige, ravissante vocaliste, vier blazers en een beresterke ritmesectie: The Vintage Jazz Cats staan voor het meest aanstekelijke uit de jazzgeschiedenis!

Tussen de optredens door en achteraf zorgen dj's Martin The Martian en Elek'tricia van The Born To Jazz Movement voor een fijn jazzy intermezzo.

Organisatie: Jazz Kuurne en JH 't Molentje. Adres: Brugsesteenweg 124, Kuurne. Tel: 0474/961272. Deuren: 18u. – aanvang: 19 uur. Vvk: 10 euro, add 13 euro. Link: http://www.jazzkuurne.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER