Zeven Gentse speelterreinen krijgen nieuwe infrastructuur.

Nu de paasvakantie voor de deur staat willen kinderen naar hartelust buiten spelen. Dat kan op de Gentse speelterreinen. In 2010 komen er op zeven locaties nieuwe speeltoestellen, goed voor een investering van 208.000 euro. Zo zorgt de Stad Gent voor nog meer spelplezier in Gent. Buiten spelen is leuk en belangrijk. Daarom investeert de Stad Gent veel in de inrichting van aantrekkelijke speelruimtes, en speeltoestellen blijven populair. De Groendienst richt dit voorjaar enkele nieuwe speelzones in op zeven locaties. De speelterreinen krijgen een groenaanleg en enkele speeltoestellen voor kinderen en jongeren.

Of er speelvoorzieningen komen voor kleuters, schoolkinderen of tieners, wordt afgestemd op de buurt. Belangrijk is vooral dat alle Gentse kinderen, ongeacht hun leeftijd, dicht bij huis terechtkunnen om te spelen en ravotten. Ook het onderhoud van de speelterreinen is belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de speelterreinen veilig blijven, voert de Groendienst vier maal per jaar een grondige controle uit. Waar nodig worden herstellingen uitgevoerd. Schommelen of met zand spelen, klimmen en klauteren, pingpongen. Het kan binnenkort ook op de volgende zeven locaties:

Filips Van Cleeflaan: speelcombinatie met glijbaan, twee veerwipjes en zandspel voor 0- tot 6 jarigen. Een klim- en klautertoestel voor 6- tot 12-jarigen. Vogelnestschommel voor alle leeftijden. Uitgevoerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here