CODE 37 : 4 NOMINATIES IN MONTE CARLO

In het najaar van 2009 introduceerden we met 'Code 37' een gloednieuwe crimi die een geheel eigen invulling geeft aan het genre, met een vrouwelijke hoofdinspecteur die gevolgd wordt en die bovendien bewust kiest voor de harde realiteit van de zedenfeiten.

'Code 37' groeide in Vlaanderen uit tot één van de meest spraakmakende en geprezen fictiereeksen van 2009, die week na week op de late maandagavond bijna de helft van de televisiekijkers wist te boeien. De sterke acteerprestaties van hoofdrolspelers Veerle Baetens, Michaël Pas en Marc Lauwrys en de production value van 'Code 37' blijven evenmin onopgemerkt in het buitenland.

We zijn dan ook zeer blij te kunnen melden dat 'Code 37' op het Televisiefestival van Monte Carlo vier nominaties in de wacht heeft gesleept, in de categorie Televisieseries-drama:

Beste actrice: Veerle Baetens
Beste acteur: Marc Lauwrys, Michaël Pas
Beste Europese productie : Dirk Impens voor Menuet
Beste Internationale productie: Dirk Impens voor Menuet

Het Televisiefestival van Monte Carlo heeft dit jaar plaats van 6 tot 10 juni en is aan zijn 50ste editie toe. In totaal zijn er televisieprogramma's uit 22 verschillende landen in de running voor een Gouden Nimf, de beloning voor de prijswinnaars.

Voor vtm en producent Menuet zijn de nominaties voor 'Code 37' zonder meer een opsteker.
"Deze nominaties betekenen voor ons een erkenning voor de inspanningen die we al geleverd hebben en zijn tegelijkertijd een aansporing om ook in de toekomst te blijven investeren in kwaliteitsvolle fictieproducties. Maar alle lof komt uiteraard de producent en zijn crew toe. En natuurlijk de schitterende cast. Het is bijzonder knap dat Veerle Baetens, Marc Lauwrys en Michaël Pas genomineerd zijn voor de prijzen van beste actrice en beste acteur", aldus programmadirecteur van vtm Jan Segers.

Dirk Impens, producent van 'Code 37' sluit zich hier graag bij aan: "Ik ben aangenaam verrast en opgetogen met de nominaties. Ik wil ook graag benadrukken dat 'Code 37' het resultaat is van intens teamwork en bedank dan ook de cast en crew van harte."

Eind deze maand starten in Gent, de arena van 'Code 37', de opnames van het tweede seizoen. Productiehuis Menuet is voor de volledige opnameperiode (26 april tot half oktober) op zoek naar honderden figuranten van alle leeftijden. Geïnteresseerden kunnen nu al een mailtje sturen naar figuranten.menuet@gmail.com of per post naar Menuet-figuratie, F.Lousbergskaai 105, 9000 Gent. Gelieve uw persoonlijke gegevens (naam, adres, telefoonnummer en mailadres) en een recente foto bij te voegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here