Karel Rodenburg geeft 50 gesigneerde dvd's weg in Kortrijk.

Komende donderdag bij de opening van de Paasfoor wil de Kortrijkse vereniging HorecaSol zich profileren. HorecaSol is blijkbaar niet bekend genoeg en zocht contact met de Rodenburgs. Het productiehuis gaf 50 dvd's van de eerste afleveringen van het feuilleton. Karel Rodenburg (Mike Verdrengh) voelde zich bovendien bereid om te komen handtekenen in de diverse handelszaken van het handelsdistrict rondom de "K in Kortrijk". Mike Verdrengh stond er op zich vanaf 14 uur te kunnen verplaatsen over de ganse handelskern van Kortrijk centrum. Om duidelijk te zijn gaat dit vanaf de Veemarkt, de Voorstraat, de Grote Kring, Overbekeplein, Steenpoort, Lange Steenstraat, Korte Steenstraat, Grote markt, weerszijden St-Maartenskerk, Onze Lieve Vrouwstraat, Rijselsestraat, Leiestraat, eerste deel Budastraat, de Doorniksestraat, Graanmarkt, Jan Palfijnstraat, Vlasmarkt en tenslotte de Wijngaardstraat. In deze straten zal Karel Rodenburg zich opstellen om één van de 50 dvd's gratis te overhandigen aan de eerste personen die hem kunnen vinden. Let wel! Het gaat hier enkel over kleine zelfstandigen, geen winkels die deel uitmaken van een keten. Bovendien zijn alle 50 dvd's persoonlijk getekend door alle acteurs uit de serie De Rodenburgs.

Maar ook voor de jeugd werd iets uit de brand gesleept. Na contacten met Skyline Televisie kon HorecaSol de Kortrijkse studenten mee betrekken in het geheel van "De Rodenburgs". Het productiehuis dat zorgt voor de verfilming van De Rodenburgs is op zoek naar jeugdig talent om te figureren tijdens de volgende opnames in het najaar. Meer nog: het productiehuis wil de stad meer accentueren als universiteitsstad. Daarom hadden ze de idee om nu donderdagnamiddag verschillende plaatsen in de stad verborgen camera's op te stellen om het Kortrijkse studentenvolkje te registreren. HorecaSol roept dan ook op dat zoveel mogelijk studentenverenigingen deel nemen aan deze exclusieve actie en dit met vlag en sjerp. Ook de bewakingscamera's aan de Doorniksestraat spelen mee.

Dit initiatief kwam er door Maarten Ketels, de laatste nieuwe acteur bij De Rodenburgs als kleinzoon Daniël van Karel Rodenburg. Tot 22 maart zat hij in een houten keet boven het Centraal Station van Antwerpen. Vanuit zijn zelfgebouwde hut hield hij het dagelijkse reilen en zeilen in het station in de gaten. Hij verzamelde gegevens en indrukken om er uiteindelijk een toneelstuk van te maken. Het was een onderdeel van zijn project 'stel je voor, ik zoek een mens'. Op 20 maart gaf hij in de Artesis Hogeschool (waar hij studeert) tijdens de open campus dag een lezing om jonge mensen aan te moedigen zich te engageren in Vlaamse televisieseries. En het is nog niet alles: wie de zwarte Rolls van Karel Rodenburg met nummerplaat RIC 001 weet te vinden op het parcours wint een etentje voor twee personen in Kortrijks best gekende restaurant. Zie www.horecasol.be en doorklikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here