Holebigezinnen, kinderen met twee moeders, twee vaders

Wettelijk kader nodig voor holebigezinnen. Het is een maatschappelijke realiteit dat veel kinderen vandaag reeds worden opgevoed door twee moeders of twee vaders. Daarom is een goed uitgewerkt wettelijk kader nodig dat voldoende bescherming biedt aan deze gezinnen. Dat meldt de Holebifederatie naar aanleiding van de cijfers die vandaag in de Vlaamse media zijn verschenen over voor- en tegenstanders van adoptie door holebi's.

De meningen over adoptie door holebiparen zijn verdeeld. Uit een onderzoek van het Centrum voor Bevolkings- en Gezinsstudies (2004) blijkt dat 38% van de Vlamingen uitgesproken positief staat tegenover gezinnen met twee moeders en 30% staat positief tegenover gezinnen met twee vaders. Volgens een onderzoek uit 2003 van Gallup Europe blijkt dat 47% van alle Belgen voorstander is van adoptie door holebikoppels.

Zaterdag heeft Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt nog laten weten dat kinderen opgroeien in 12% van de holebigezinnen. Daarom vraagt de Holebifederatie om de openstelling van adoptie voor holebiparen. Dat zal zowel een antwoord zijn voor de problemen van mee-ouders als de andere ongelijkheden die er nu zijn.

Holebi-ouderschap is een maatschappelijke realiteit. Het is belangrijk dat de publieke opinie deze realiteit leert kennen en waarderen. De overheid, zowel de federale als de Vlaamse, heeft daarin een verantwoordelijkheid.

Bron: Corijn, M. (2004). Vlamingen over huwelijk, echtscheiding en ouderschap? www.cbgs.be, Bijdragen uit onderzoek, 30 augustus 2004
Bron: Gallup Europe: Homosexual marriage, child adoption by homosexual couples: is the public ready?, 2003, www.eosgallupeurope.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here