De ambassadeurs van de Vlaamse beschutte werkplaatsen zijn bekend!

Cercle Brugge, Coca Cola, Scana Noliko, VRT en VDAB mogen zich vanaf vandaag fiere partner van de beschutte werkplaatsen noemen. Deze 5 organisaties hebben deze waardering te danken aan het feit dat zij op een structurele basis samenwerken met de beschutte werkplaatsen, en op deze manier sociaal ondernemingsschap ook in de praktijk waar maken. Zij leveren een reële bijdrage tot het verbeteren van de tewerkstellingskansen voor mensen met een arbeidshandicap. En in samenwerking met de beschutte werkplaatsen kan dit op verschillende manieren: door werk uit te besteden, door werknemers met een arbeidshandicap in groep binnen de eigen organisatie te laten werken, door zelf een werknemer met een handicap aan te werven met begeleiding vanuit een beschutte werkplaats.

De aanstelling van deze 5 ambassadeurs is de start van de campagne 'Ontdek de onbeperkte mogelijkheden van de beschutte werkplaatsen'. Ongetwijfeld zijn er nog vele organisaties die door hun samenwerking met beschutte werkplaatsen hun maatschappelijk engagement ten aanzien van personen met een arbeidshandicap in de praktijk waarmaken: het aantal ambassadeurs zal dan ook blijven groeien. Naast de aanstelling van ambassadeurs, zal de sector in de komende maanden nog activiteiten organiseren om de onbeperkte mogelijkheden van beschutte werkplaatsen en hun werknemers met een arbeidshandicap onder de aandacht te brengen: hun capaciteiten en talenten niet benutten is immers een regelrechte maatschappelijke en economische verspilling.

Luc Van Nevel, voorzitter van de Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen: "Deze ambassadeurs zijn voorbeelden voor onze maatschappij: zij geven hun maatschappelijk engagement ten aanzien van personen met een arbeidshandicap een concrete invulling. We zijn ervan overtuigd dat hun geloof in de mogelijkheden van personen met een arbeidshandicap, en hun positieve ervaringen met beschutte werkplaatsen, andere organisaties zal inspireren om een samenwerking met een beschutte werkplaats te overwegen". Het creëren van tewerkstellingskansen voor mensen met een arbeidshandicap is de namelijk doelstelling van beschutte werkplaatsen. Het zijn performante en moderne bedrijven die in zeer uiteenlopende bedrijfstakken actief zijn. Samen stellen de 67 Vlaamse beschutte werkplaatsen meer dan 19.000 werknemers te werk, waarvan 16.000 met een arbeidshandicap. Jobs op maat en een uitgebreide expertise in kwaliteitsvolle begeleiding maken een optimale ontplooiing van hun competenties en capaciteiten mogelijk. Link: http://www.vlab.be/

Guido Van Peeterssen.

Lees ook: Sociale economie op de campus.
Lees ook: EROV organiseert sociaal-economische toer in Oost-Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here