Het Mekka voor de filatelist binnenkort in Antwerpen.

Van 9 tot 12 april 2010 heeft Antverpia 2010 plaats in Antwerp Expo. Deze internationale postzegeltentoonstelling viert de 120ste verjaardag van de Koninklijke Landsbond der Belgische Postzegelkringen en organiseert eveneens het Europees filateliekampioenschap. Verdeeld over vier hallen vind je meer dan alleen zeldzame en kunstige postzegels. Een interactief programma maakt deel uit van Antverpia 2010. Bezoekers van deze gratis beurs kunnen zich verwachten aan boeiende activiteiten voor heel de familie. Tijdens Antverpia 2010 worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van de filatelie. Er worden heel wat unieke postzegelcollecties tentoongesteld waaronder stukken over de "Red Star Line" Compagnie Maritime Belge, een speciale postzegeluitgifte "Mode, dit is Belgisch" van bekende Belgische modeontwerpers (Natan, Cathy Pill, Ann Demeulemeester) en een ode aan 175 jaar Belgische Spoorwegen.

Het is sinds 1930 geleden dat deze unieke tentoonstelling nog plaats vond in Antwerpen. Antwerpen krijgt dan ook heel wat aandacht op deze expositie. Tijdens Antverpia 2010 treden bekende Antwerpse stripauteurs van onder andere Biebel, Kiekeboe, Jommeke, Sam en natuurlijk Suske en Wiske op de voorgrond. Antverpia 2010 voorziet ontmoeting- en signeersessies met bekende postzegelontwerpers, stripauteurs en andere kunstenaars. Aangezien de beurs plaatsheeft tijdens de paasvakantie, zal er ook voor voldoende kinderanimatie gezorgd worden: schattenjachten en quizzen waarmee er leuke prijzen te winnen zijn, cartoontekenen, graveerdemonstraties en veel meer.

De tekenwedstrijd voor kinderen "Red de Aarde" van De Post was een groot succes. Zij ontvingen meer dan 20.000 inschrijvingen van kinderen. De 50 beste inzendingen krijgen een speciale plaats in de Postal Village. Van de 5 winnende tekeningen worden postzegels uitgebracht in België. Ze worden uiteraard tentoongesteld tijdens Antverpia 2010. Taiwan laat het publiek kennis maken met haar rijk cultuur-, kunst-, en toerismeaanbod via haar postzegelcollecties. Daarnaast steunt Taiwan ook de Cliniclowns door de opbrengsten van de verkochte postzegels, integraal aan de Cliniclowns te schenken.

Waar: Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
Wanneer: vrijdag 9 april 2010 tem maandag 12 april 2010
Openingsuren: 10.00 – 18.00 uur. (maandag 12 april tot 16.00 uur)
Toegang: gratis. Informatie: www.antverpia2010.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER