Hotelschool Gent behaalt zilver in wedstrijd 'De smakelijkste klas 2010!'

Voor de 21e keer al organiseerde het tijdschrift Culinaire Ambiance in 2010 de kookwedstrijd 'De smakelijkste klas' voor de laatstejaarsleerlingen van alle Belgische hotelscholen. Per klas kon een team van twee leerlingen zich hiervoor inschrijven. Zij moeten hiervoor een eigen receptuur ontwikkelen en deze samen met een foto insturen. Dertig klassen uit heel België waren maandag aanwezig op de 24ste editie van de exclusieve kookwedstrijd 'De Smakelijkste klas' in Hasselt. Een 60 tal jongeren uit de Vlaamse en Waalse hotelscholen streden om de culinaire eer en dit in de categorieën voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. In elk van deze drie categorieën gingen 10 teams van twee leerlingen aan de slag met een opgelegd thema als uitgangspunt. Voor de grote finale in Hasselt werden in totaal niet minder dan 260 recepten uit het hele land naar de preselectie gestuurd.

Uit al deze inzendingen koos een leesjury 10 gerechten per categorie. Hotelschool Gent werd geselecteerd voor de categorie nagerecht, met als verplicht thema panna cotta. Toyah Derycke en Frisine Van Calenberge uit het 7e jaar Banketbakkerij en Chocoladebewerking mochten hun creatie bereiden en voorstellen in de finale op 15 maart in de Herkenrode abdij in Hasselt. Met hun nagerecht van panna cotta geparfumeerd met groene thee, sorbet van cassis en baba au rhum behaalden ze een verdienstelijke tweede plaats. Naast de zilveren trofee ontvangt de school ook een waardebon van 750 euro.

U kunt kennis maken met de Hotelschool Gent tijdens de opendeurdag op zaterdag 27 maart, van 10 tot 17 uur. Link: http://www.hotelschoolgent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here