Internationale Dag van de Verpleegkunde

Enkele jaren geleden werd 12 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Verpleegkunde. Deze datum is niet toevallig gekozen. 12 mei is de geboortedatum van Florence Nightingale, die voor de verpleegkunde heel wat baanbrekend werk verrichtte. Overal ter wereld wordt er dan op die dag aandacht besteed aan de bijdrage die verpleegkundigen leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg. Deze dag is ingevoerd zodat verpleegkundigen en verzorgenden:

* waardering krijgen voor hun werk;
* zich kunnen profileren met hun expertise;
* hun kennis en deskundigheid verder kunnen ontwikkelen.
* kunnen leren van verpleegkundige experts;

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verpleegkunde op 12 mei a.s., wil het ziekenhuis Maria Middelares Sint-Jozef (Gent – Gentbrugge) zijn verpleegkundigen en vroedvrouwen ook dit jaar bedanken met een leuke verrassing.

Om 8 uur 's morgens brengt de verpleegkundig directeur, samen met zijn adjuncten en stafmedewerkers op elke afdeling een mand vol lekkernijen.

Ook bezoekers en patiënten worden aan deze dag herinnerd. In de hal van het ziekenhuis staat een infostand, de rolkrant zendt een berichtje uit, de plateaus voor de diners worden voorzien van een aangepaste placemat en de verpleegkundigen dragen een speciale button. ( Website )

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here