Inspraak bij voorontwerp stationsplein Roeselare.

Het stadsbestuur van Roeselare investeert samen met de NMBS Holding (eigenaar van het stationsgebouw), Infrabel (beheerder van de spoorweg-infrastructuur) en De Lijn (openbare busvervoersmaatschappij) in de vernieuwing van de stationsomgeving. Rond het nieuwe, transparante stationsgebouw leggen de projectpartners een ruimer en verkeersluw stationsplein aan, een aangename ontmoetingsplaats die het stadscentrum en de wijk Krottegem opnieuw met elkaar verbindt.

Bij het ontwerpen van het plein gaan het stadsbestuur en haar partners niet over één nacht ijs. Zij hebben een internationale ontwerpwedstrijd uitgeschreven, waarbij de jury werd bijgestaan door deskundigen op het vlak van de inrichting van publieke ruimtes. "We willen het belangrijke knooppunt dat het stationsplein is, op de best mogelijke manier inrichten", aldus burgemeester Luc Martens. "En daarbij willen we de visie van de inwoners van onze stad en van de bus- en treinreizigers kennen", vult Henk Kindt, schepen van mobiliteit, aan.

Begin vorig jaar hebben de medewerkers van de communicatiedienst van de stad de voorbijgangers op en de omwonenden van het stationsplein gevraagd aan welke eisen het plein volgens hen moet beantwoorden. Eisen die werden opgenomen in de wedstrijdopdracht en dus in het winnende wedstrijdontwerp van de architect Bas Smets. Vooraleer de architect zijn ontwerp verder uitwerkt, wil het stadsbestuur dit ontwerp toetsen aan de inzichten van omwonenden, handelaars en horeca-uitbaters, bus- en treinreizigers.

Daarom nodigen het stadsbestuur en haar projectpartners inwoners en reizigers uit op een informatievergadering op woensdag 24 maart om 19.30 u. in de conferentiezaal van het stadhuis. Die avond lichten burgemeester Luc Martens, schepen van mobiliteit Henk Kindt en architect Bas Smets het pleinontwerp toe, beantwoorden zij vragen en luisteren zij naar voorstellen tot aanvulling of verbetering van het ontwerp.

Zij die de informatievergadering niet kunnen bijwonen, vinden het pleinontwerp en een maquette ervan in het Infopunt Stadsvernieuwing. Daar kunnen zij hun suggesties voor het pleinontwerp neerschrijven en in een ideeënbus nalaten (Infopunt Stadsvernieuwing, Hendrik Consciencestraat 12, Roeselare; open op dinsdag van 10 u. tot 12 u. en op woensdag en zaterdag van 14 u. tot 17 u.; ook open op afspraak voor groepen na reservatie op 051 26 96 02). www.roeselare.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here