Gent viert 10 jaar Beroepenhuis.

Het Gentse Beroepenhuis vierde afgelopen donderdag zijn tiende verjaardag. Wat destijds als een VZW aarzelend begon, is ondertussen uitgegroeid tot een succesverhaal. Vijf jaar geleden opende het Beroepenhuis een educatief centrum aan Gentse Doornzelestraat. Hier kunnen jongeren, ouders en leerkrachten op een interactieve manier kennis maken met technische beroepen. Doorheen negen bedrijfssectoren gaan jongeren op zoek naar het beroep dat hen het meeste interesseert. Ruim 27.000 Vlaamse jongeren tussen 11 en 14 jaar hebben het Beroepenhuis al bezocht. En liefst 30% onder hen liet weten dat het Beroepenhuis hun beroepskeuze positief beïnvloed heeft.

Eerst was er gelegenheid om de tijdelijke expo over het Beroepenhuis en de informatieve stand van Gent, Stad in werking te bezoeken. Lucas Brion, kabinetsmedewerker van de Vlaamse minister voor onderwijs, gedeputeerde Peter Hertog en schepen van Onderwijs Rudy Coddens gingen in debat over het ontstaan van het Beroepenhuis. Daarna volgde een begeleide rondleiding door de tentoonstelling of mochten de bezoekers het Beroepenhuisspel uitproberen. Ook Vlaams minister Philippe Muyters, schepen van werk en innovatie Sofie Bracke en Gents havenschepen Christophe Peeters gingen een boeiend debat aan over de toekomst van het Beroepenhuis. Na het debat werden de pioniers van het Beroepenhuis in de bloemetjes gezet en volgde een leuke receptie, zo groeide de viering uit tot een heus netwerkevent.

Bezoek het Beroepenhuis met je klas of met je ouders/kinderen op zondag 14 maart, 28 maart, 25 april, 9 mei of 6 juni. Inkom is 3 euro, ook jongere en oudere kinderen kunnen meekomen. Doornzelestraat 86-92, Gent. Tel.: 09/330 85 50. Meer informatie in dit artikel op Gentblogt.

Nuttige links: www.beroepenhuis.be en www.gsiw.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here