Sint-Amandsberg viert 15 jaar karnaval.

Op 5, 6 en 7 maart viert de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg karnaval, een traditie die 15 jaar oud is. Begin de jaren '90 waren er drie personen (Jaculine,Patrick en Marcel) die in Cafe Den Engel voor het eerst een karnavalbal inrichtte en het was een schot in de roos! Direct bleek dat er toch karnavalsbloed op St-Amandsberg woonde, het jaar erop werd het tweede bal op poten gezet en wat bleek: het groeide nog verder uit. Zo besloot men om het jaar daarop ook de eerste verkiezing van de grootste karnavalzot van St-Amandsberg op touw te zetten. Al gauw melden zich 4 kandidaten voor deze eerste verkiezing en het was een avond vol plezier en ambiance, de Karnavalgroep Den engelraad was geboren en waren al gauw te zien op de vele karnavalbals, stoeten en verkiezingen. De vereniging groeide verder uit en in 1995 kwam de eerste karnavalstoet op Sint- Amandsberg met deelnemende groepen uit Gent, Ledeberg en Ronse waar dat jaar verbroederd werd met de "CLOCHARKIES uit Ronse"

In 1998 ging het even fout toen Jaculine, één van de medestichters en drijvende krachten achter karnaval St-Amandsberg, ziek werd en kort daarna overleed. Organisator Michael Coppieters: "Uit eerbetoon wouden we dit moois hier op Sint-Amandsberg niet verloren laten gaan. Er kwam een splitsing: enerzijds de karnavalgroep Den Engelraad en anderzijds het Organisatiecomité Den Engelraad. Al vlug kwamen er heel wat actieve jonge mensen in het bestuur en onze trein kon weer in volle kracht voorwaarts gezet worden. Dat werpt nu zijn vruchten af zodat we nu ieder jaar 3 dolle karnavalsdagen beleven op onze gemeente.

Programma Carnaval St-Amandsberg 2010

Vrijdag 5 maart 2010

-Kindercarnavalstoet om 13.30u vertrek buurtcentrum met deelname van verschillende scholen,aansluitend kinderdisco in Buurtcentrum St-Amandsberg.

-Feestelijke Openingsreceptie naar aanleiding van de 15de editie om 19.30u in buurtcentrum Sint-Amandsberg te Sint-Amandsberg bijgewoond door vele prominenten en stadsbestuur van Gent met uitreiking van de jaarlijks Gouden Engelen.

Zaterdag 6 maart 2010

-Opening van de kermis om 11.00u.

-Om 15.00u vertrek van de 15de Carnavalstoet aan de Quinten Metsijsstraat door de gemeente St-Amandsberg met aankomst op het heilig hartplein.

-Prijsuitreiking van de 15 de Carnavalstoet in het buurtcentrum om 19.30U

-Jubilee carnavalbal om 20.00u in het buurtcentrum Sint-Amandsberg.

Zondag 7 maart 2010

-Jubilee Shownammidag voor jong en oud om 15.00u in het buurtcentrum Sint-Amandsberg met optreden van tal van artiesten

-Gouden Harlekijnloting om 18.00u in het buurtcentrum ( bij aankoop van ieder drankbonnetje op zondagnammidag krijgt u een gratis lot voor deelname)

Link: www.denengelraad.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here