Resultaat Verkeersveilige dag Oost-Vlaanderen.

Voor de veertiende keer werd door de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen en de Procureur-generaal van het Hof van Beroep van Gent een Verkeersveilige Dag georganiseerd. Hiermee wordt de dramatische kettingbotsing herdacht die op 27 februari 1996 gebeurde op de E17 ter hoogte van Nazareth/Deinze/Kruishoutem. Tijdens het persmoment dat gouverneur Denys deze namiddag organiseerde langsheen de E17 in Kruishoutem, lichtte hij reeds de noodzaak van dergelijke acties toe. De actie Verkeersveilige Dag spitst zich toe op snelheidscontroles, maar er werd uiteraard ook aandacht besteed aan andere verkeersovertredingen en strafrechtelijke inbreuken.

Er werd door alle 29 Oost-Vlaamse politiezones, de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen (op de autosnelwegen) en de Scheepvaartpolitie Gent (in de haven van Gent) deelgenomen aan de actie. 245 personeelsleden voerden tussen 06 en 18.30 uur controles uit. Volgende resultaten werden opgetekend voor de snelheidscontroles. Er werden 47.740 voertuigen gecontroleerd, waarbij 3.643 snelheidsovertredingen (of 7,6%) vastgesteld werden. Er waren nog 719 snelheidsovertredingen vastgesteld via de onbemande camera's op de autosnelwegen, het totaal aantal gecontroleerde voertuigen is momenteel nog niet gekend. Na een aanvankelijk sterke daling in 2006 neemt het aantal snelheidsovertredingen jaar na jaar toe. Het aantal zware overtredingen, die aanleiding geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van de bestuurder, bleef echter gelijk tegenover 2009

Het aantal opgelegde ademtesten lag dit jaar hoger dan vorig jaar (578 in 2009, 999 in 2010). Dertien bestuurders hadden een strafbaar alcoholgehalte, waarvan 2 hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken op last van het parket. En dat tegenover 6 in 2009. Bij 5 personen werd een drugtest afgenomen, 2 personen legden een positieve urinetest af, in afwachting van de definitieve bloedanalyse. De politie stelde bij controle maar liefst 421 andere inbreuken vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here