Informatieavond over de ziekte van Huntington

Op vrijdag 23 april 2010 organiseert de Huntington Liga, de zelfhulpgroep van de ziekte van Huntington in OUDENAARDE een informatieavond over de ziekte van Huntington. Op deze informatieavond richt de Liga zich in de eerste plaats tot de families die betrokken zijn bij de ziekte van Huntington. Daarnaast wil ze ook huisartsen, familiale helpsters, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en andere hulpverleners uitnodigen die professioneel te maken hebben met huntingtonpatiënten en hun families, of die uit interesse informatie willen krijgen.

De ziekte van Huntington is een ongeneeslijke, erfelijke neurologische aandoening die een mentale en fysieke aftakeling tot gevolg heeft. Kinderen van een zieke ouder weten dat zij één kans op twee hebben om de ziekte ook te krijgen.

Nog enkele praktische gegevens:
De informatieavond wordt georganiseerd door de Huntington Liga. Deze heeft plaats op vrijdag 23 april om 19u30 in het gebouw van de Christelijke Mutualiteit, St.Jozefplein 7, Oudenaarde. De inkom is gratis.

De Huntington Liga en haar werking worden voorgesteld door mevrouw Bea De Schepper, Bestuurslid Huntington Liga.

Professor Dokter Patrick Santens, neuroloog, U.Z. Gent, geeft meer uitleg over de ziekte, o.m. symptomen, behandeling en erfelijke aspecten.

Ter inleiding van deze spreker wordt een korte video vertoond.

Na de voordrachten zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Voor meer informatie kan u terecht bij de Sociale Dienst van de Huntington Liga:
Krijkelberg 1, 3360 Bierbeek. Tel: 016/45.27.59 – socialedienst@huntingtonliga.be
www.huntingtonliga.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here