Oplichting via internet te Gent

Na de beruchte oplichtingszaak rond het huren van villa's in Spanje bereikt ons een ander bericht over oplichting via een opsporingsbericht van de politie. Het slachtoffer bezit een villa in de duurdere prijsklasse in Spanje en wenste die te verkopen via internet. Een zekere RICHARD stelde zich voor als bemiddelaar en beweerde een rijke en ernstige klant voor de villa te hebben. De kandidaat-koper wou een deel van de vraagprijs, namelijk 400.000 euro, cash betalen. Op dit bedrag vroeg RICHARD een commissieloon van 150.000 euro. Het slachtoffer wou dit commissieloon betalen op 400.000 euro. RICHARD ging ermee akkoord 100.000 euro in contanten te ontvangen op de parking van Carestel te Groot-Bijgaarden, samen met een gouden ring ter waarde van 50.000 euro als onderpand voor het resterende geld dat hij zou krijgen bij het ondertekenen van de verkoopakte.

Op dinsdag 29 september 2009 ging het slachtoffer naar Amsterdam om de overeenkomst te tekenen en de 400.000 euro in ontvangst te nemen. De transactie zou doorgaan in het Park Plaza Hotel Victoria, waar ze werden onthaald door een medewerker van RICHARD, namelijk een zekere SIMI en een man die zich uitgaf als bankier. De 400.000 euro in coupures van 500 euro werden getoond aan en geteld door het slachtoffer. De koper, een zekere RAHMAN, was opgehouden in het verkeer. Op een gegeven ogenblik werd de deal afgebroken omdat men dacht dat het slachtoffer een undercoveragent was. Het slachtoffer is dan vertrokken zonder dat de deal doorging, maar werd uiteindelijk opnieuw overhaald om terug te keren.

De volgende afspraak ging door in het Park Hotel te Amsterdam. Het geld werd opnieuw overhandigd en nagekeken door het slachtoffer. Na ontvangst van de 400.000 euro belde het slachtoffer naar zijn broer, die op zijn beurt de 100.000 euro overhandigde aan RICHARD. Bij een grondige controle van de 400.000 euro, die aan het slachtoffer overhandigd werd, bleek dat het om nepgeld ging. Vermoedelijk zijn de daders Franse zigeuners.

De foto van de persoon die zich uitgaf voor bankier en compositietekeningen van de twee verdachten staat op de politiewebsite. De bankier is 55 jaar oud en 1m80 groot. Hij is grijzend en heeft een ongezond voorkomen. Zijn huid is bleek en vaal en heeft een gezette bouw. Patrick Richard is 30-35 jaar oud, 1m70 groot en geblokt gebouwd. Hij heeft gitzwart haar op een middenstreep en een getaande huidskleur, zigeunertype. Hij heeft heel opvallende fel blauw – groene ogen. Herkent u de verdachten of heeft u nuttige informatie betreffende deze of gelijkaardige feiten, neem dan contact op met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119 of via opsporingen@politie.be.

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie in de rubriek "te identificeren"

. Link: http://www.polfed-fedpol.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here