Veel drukte rond Omloop Het Nieuwsblad

Volgende week zaterdag 27 februari om 11.30 uur start Omloop Het Nieuwsblad op het Gentse Sint-Pietersplein. De Omloop is dé openingsklassieker van het Vlaamse wielerseizoen. Voor Gent is dit een groot sportief en feestelijk evenement, waar iedereen welkom is. Het programma van de Omloop Het Nieuwsblad, vroeger de Omloop Het Volk, begint om 10 uur. Dan stelt Sporzajournalist Michel Wuyts de eliterenners voor op het Sint Pietersplein, waar om 11.30 uur het startschot wordt gegeven. De Omloop voor vrouwen elite start om 11.25 uur aan de Blaarmeersen. Beide komen via de Zwijnaardsesteenweg in rechte lijn door de Overpoortstraat tot aan de finish op het Sint-Pietersplein, respectievelijk rond 15 uur en 16.30 uur. Voor de opbouw wordt het Sint-Pietersplein afgesloten op donderdag 25 februari 2010 en vrijdag 26 februari 2010 voor alle verkeer vanaf 9 tot 18 uur. De organisatie zal er alles aan doen om het plein vroeger vrij te geven. Natuurlijk moet het plein ook op zaterdag 27 februari 2010 verkeersvrij zijn en dit tot 23 uur.

Vanaf donderdag 25 februari 2010 geldt een parkeerverbod op het Sint-Amandsplein. Op zaterdag 27 februari geldt een parkeerverbod op de volgende plaatsen: Kunstlaan, Overpoortstraat, Kramersplein Azaleaplein, Sint-Amandsplein, Sint-Amandsstraat, Kantienberg, Kattenberg, Kazernenstraat, Gaspar de Craeyerstraat, Sint-Pietersnieuwstraat (tot Blandijnberg), Blandijnberg, Flobertusstraat, Graaf Arnulfstraat, Nicolaas de Liemaeckereplein, Steenakker en Voetweg. Op verschillende tijdstippen van de dag (vooral rond het vertrek en de aankomst van de wielrenners) zal de parking Sint-Pietersplein (P10) heel moeilijk bereikbaar zijn. Bovendien zullen de automobilisten op bepaalde tijdstippen de ingang Kantienberg moeten gebruiken. Zoals vorig jaar worden er in de buurt van het parcours ondanks de parkeerverboden geen extra voorbehouden bewonersplaatsen gecreëerd.

Onmiddellijk nadat de laatste renners op het Sint-Pietersplein gepasseerd zijn, rond 16.30 uur, worden de dranghekken verwijderd. De afgesloten straten worden terug vrijgegeven vanaf 21 uur, met uitzondering van het Sint-Pietersplein. Dat blijft voor alle verkeer afgesloten tot 23 uur. In samenwerking met de vzw Intro worden een aantal maatregelen genomen om de Omloop Het Nieuwsblad toegankelijk te maken voor personen met een handicap. Er is een voorbehouden zone voor het podium, aangeduid met een rolstoelpictogram. Ook is er toegankelijk sanitair in parking P10 (bereikbaar met de lift) en vanaf 9 uur zorgen vrijwilligers van vzw Intro voor assistentie.

Meer info op Gentinfo. Tel.: 09 210 10 10. Fax: 09 210 10 20. E-mail: gentinfo@gent.be

Guido Van Peeterssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here