TomTom HD Traffic meet ochtendspits van maar liefst 3.716 kilometer.

TomTom HD Traffic heeft op 10 februari een nog nooit geziene ochtendspits geregistreerd met een totale lengte van 3.716 kilometer en een totale vertraging van 145 uur. De langste file van 74 kilometer werd opgemeten rond 9 uur op de Ring rond Brussel (RO). De grootste vertraging was er op de E40: de vertraging tussen Tienen en Reyers bedroeg in totaal maximaal 2 uur en 55 minuten.

Opvallend is het verschil tussen de lengte van de files gemeld door de verschillende verkeersdiensten en TomTom. Zo hebben de officiële diensten om 08.30 uur woensdagochtend slechts 920 kilometer totale lengte opgemeten. TomTom is blijkbaar in staat om nauwkeurigere verkeersinformatie te leveren omdat het deze informatie van meer bronnen en over veel meer wegen verzamelt dan iedere andere verkeersinformatiebron. De meest recente door TomTom gemeten files en vertragingen zijn voor iedereen te bekijken op de gratis routeplanner van TomTom: http://routes.tomtom.com.

Merkwaardig dat de overheid op elke 4.000 euro loonkost zo ongeveer 1.500 euro afroomt van de werkgever, 1.500 euro van de werknemer en nog eens 500 euro aan taksen, BTW en zo meer afpietst van onze zogezegde netto wedde. Waardoor al wie in de file stond (om te werken natuurlijk) maar liefst 3.000 euro per maand afdraagt voor strooidiensten die niet opdagen, files die niet aangekondigd worden. En, dit ter zijde, voor politie die niet optreed tegen vandalen die onze wagen stelen of vernielen.

Zou het niet beter zijn om onze verplaatsingen te voet of met de fiets af te leggen? Geen files, geen fijn stof, geen smogalarm, geen auto- en wegentaks. Geen beschadigde voertuigen, geen politiecontroles meer. Geen dure brandstof meer, geen crisisbelasting meer. Maar vooral geen geld meer voor overbodige politici die zich onmisbaar achten en ons land te kapot hervormen. Capriolen waarvoor u en ik ons te pletter betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here