Watersportplezier start op de Belgian Boat Show

De Belgian Boat Show verzamelt voor de 22ste keer alle types van zowel open plezierboten als kajuitjachten, alle leveranciers van toebehoren, specialisten van snelle buitenboordmotoren en een gigantische variatie aan watersportartikelen. Van technische gadgets tot een unieke lifestyle. Kortom alles voor watersport, waterrecreatie en watertoerisme onder één dak. Deze aanloop tot een nieuw waterdynamisch vakantieseizoen mag niemand missen.

Opnieuw zal de keuze aan snelle motorboten compleet zijn, dat betekent een boottype voor ieder budget. Motor- en zeiljachtenbouwer Jeanneau trekt alle registers open. "Dit Franse merk dat wij met Marina Yachting Centre verdelen brengt maar liefst 12 nieuwe modellen uit," zegt zaakvoerder Philippe Royeaux. "We blijven zoals voorheen in de Belgian Boat Show geloven als baken voor de hele dynamiek in deze branche. We gaan dan ook een sterke noviteit tonen; de nieuwe Sun Odyssey 57 die zelfs niet in het salon van Parijs zal te zien zijn." Ook de Gran Soleil 46 komt met de titel European Yacht of the Year naar Flanders Expo. Sloep Shop uit Gent staat voor het eerst op de Belgian Boat Show met een keuze uit open boten met een zeer authentiek uiterlijk, hoogst aantrekkelijk in een kader zoals de Leie.

Dat je in België op vele plaatsen mag snelvaren, heeft zijn weerslag op het Belgian Boat Show aanbod. Grote motorenfabrikanten zoals Suzuki en Yamaha zijn op het appel. Ook al zitten de nieuwigheden in de kleine, draagbare buitenboordmotortjes die nog handiger, nog functioneler en zeker efficiënter zijn. Bombardier Recreational products (BRP) pakt uit met heel wat nieuws. De Belgian Boat Show presenteert ook de grootste keuze aan RIB's. Deze Rigid Inflatable Boats zijn de 4X4 van de zee. Ze combineren sensationele snelheid met een uithoudingsvermogen dat zelfs tegen de zwaarste storm bestand is.

Een van de sterkste troeven van de Belgian Boat Show is het aanbod aan vaarvakanties. Het water trekt en dat geldt ook voor mensen zonder vaarbrevet. Daar staat bijvoorbeeld de nieuwe RC 31 voor garant. Een stalen motorboot waarvan Alisa Alberts, de bouwer zegt: De RiverCruise 31 spreekt een breed publiek aan, want het schip is ontzettend gemakkelijk te varen." In tientallen standen kan de bezoeker de vaarmogelijkheden dicht bij huis ontdekken, maar ook de exotische vaarwateren. Omdat zowat alle belangrijke watersport- en waterrecreatiefederaties en -clubs aanwezig zijn is de Belgian Boat Show de staalkaart met de grootste keuze aan opwindende wateractiviteit in meer dan 200 watersportverenigingen in België. De Belgian Boat Show slaagt er opnieuw in de grootste keuze aan te bieden aan operatoren die vaarvakanties met zeiljachten of motorjachten voorstellen op zowat iedere bevaarbare rivier of zee ter wereld.

Wil je je echt verdiepen in het varen met zeil- of motorjachten of wil je leren waterskiën, wakeboarden of brandingsurfen? Diverse overheidsdiensten tonen de weg hoe je volgens het boekje moet varen en welke brevetten je wel of niet moet hebben. Op de stand van Longitude, dit jaar in hal 6, verzamelen alweer een reeks niet commerciële organisaties die zich op de ene of de andere manier onderscheiden. Solozeiler Bert Bossyns zet een stap dichter en stelt zijn raceprogramma in Frankrijk voor, de aanloop tot de deelname aan de Transat 650 van 2011. 2010 is ook het jaar dat de Tall Ships weer naar Antwerpen komen. Men zoekt 'trainees' om aan boord van zowel de Belgische jachten als op de grote driemasters deel te nemen aan deze unieke manifestatie, waarin vriendschap voorop staat.

Op vrijdag 12 februari is de traditionele Nacht van de Yachting het rendez-vous van alle watersporters. Het salon blijft dan tot 22 uur open, in plaats van tot 18 uur. Alle standhouders maken er een feestje van. Aan de bootschoenen herken je de die-hards die naar de noviteiten komen zoeken. Maar die vooral elkaar willen zien en gezien worden. Op die avond worden de Oscars voor de zeilsport uitgereikt. Wie wordt de yachtman van het jaar? Michel Kleinjans die de wereld solo is rondgezeild? Of Steven van Broeckhoven die alle Europese kampioenschappen windsurfen heeft binnengehaald en op weg is naar een wereldtitel? Je zult er ook wakeboarders en waterskiërs ontmoeten terwijl je aan de buffetjes van veel hartig lekkers proeft. En uiteraard wordt dit jaarlijkse startfeest van een dynamisch nautisch jaar op gang getrokken met een grootse party op het forum van Flanders Expo.

Belgian Boat Show, van 6 tot en met 14 februari 2010, Flanders Expo Gent.
Meer op http://www.belgianboatshow.be/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here