Gent heeft grootste onderwijsbibliotheek van Vlaanderen

De Stad Gent en de Hogeschool Gent slaan de handen in elkaar en hebben samen de grootste onderwijsbibliotheek van Vlaanderen opgericht. Alle boeken van het informatiecentrum van de Pedagogische Begeleidingsdienst van de Stad Gent verhuisden naar Hogeschool Gent Lerarenopleiding Ledeganck. De nieuwe bibliotheek telt nu ruim 36.000 boeken, handleidingen, eindwerken, tijdschriften en zo meer. Daarmee is de BYB (Bytes & Books) de grootste didactische bibliotheek van Vlaanderen. De BYB werd ingehuldigd met een verwennamiddag, met onder andere 'boekmassages' en een zelfuitleencursus voor dummies. Zoals het onderstaan YouTube filmpje bewijst: boeken zijn enorm interessant, als ze ten minste gepresenteerd worden door interessante dames.

Schepen van onderwijs Rudy Coddens: "Deze verhuis is zeker geen afbouw, samen met de Hogeschool Gent vormen we nu het grootste leercentrum van Vlaanderen. Deze bibliotheek is een bijzondere meerwaarde en een win-win situatie. Niet alleen door het aantal titels, maar ook door de informatisering en de ruimere openingsuren". Departementshoofd Gilbert Van den Abeele: "In dit geval is samen ook beter. Belangrijk is ook het enorme arsenaal aan pedagogische middelen dat op één plek centraal beheerd wordt". Tijdens de verwennamiddag mocht schepen van Onderwijs Rudy Coddens de BYB officieel openen.

Bovendien werd het RFID (Radio Frequent IDentification) zelfuitleensysteem voorgesteld, waardoor BYB Ledeganck nu de tweede in Vlaanderen is met een zelfuitleenbalie. Wachtrijen aan de balie worden aanzienlijk verminderd en er komen meer uren vrij voor begeleiding van bezoekers en informatieverstrekking. Bovendien kan elke gebruiker dan vaker in de BYB terecht dankzij ruimere openingsuren. Zowel studenten, personeelsleden als geïnteresseerden uit het onderwijswerkveld kunnen de collectie raadplegen via de online catalogus van de HoGent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here