Taks van 40 euro per aankoop van nieuwe PC

TIK vzw en Unizo reageren geschokt op de huidige compromistekst over de "vernieuwde wet op het auteursrecht". Hierdoor zou het mogelijk worden om in de toekomst een taks van 40 euro per nieuwe PC te heffen. In plaats van de PC-gebruiker te bestraffen, willen wij dat PC- en internetgebruik gestimuleerd wordt om zo de achterstand die ons land heeft, zo snel mogelijk in te halen.

De kamercommissie heeft het wetsvoorstel goedgekeurd, meerderheid tegen oppositie. VLD en SP.a lieten weten de heffing de facto nooit te zullen doorvoeren. Ook bevoegd minister van Economische Zaken Verwilghen, zei daartoe geen uitvoeringsbesluit te willen nemen. Het wetsontwerp moet nu nog ter bespreking en eventuele goedkeuring naar de Senaat. De taks gaat naar de auteurs en producenten van cd's en dvd's die door illegale kopies verlies lijden. De wet gaat uit van het principe dat als je een pc koopt, je ook automatisch illegaal download.

TIK vzw en Unizo willen absoluut de druk op de ketel te houden. Daarom gaan ze door met de petitie en blijft de massale ondertekening ervan tegen de PC taks absoluut noodzakelijk.

Klik hier en teken de petitie http://www.geenpctaks.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER