Moord uit liefde voor bont

De Zwitserse dierenbeschermingsorganisatie Swiss Animal Protection SAP onderzocht een aantal pelsdierfokkerijen in China en de resultaten zijn schokkend. Uit het rapport blijkt dat pelsdieren, waaronder wasbeerhonden en vossen, onder zeer erbarmelijke omstandigheden in China worden gefokt. De dieren worden mishandeld en komen op een gruwelijke wijze aan hun einde.

Volgens de Chinese bronnen uit de bontindustrie heeft een groeiend aantal internationale bonthandelaren, -verwerkers en modeontwerpers hun werkzaamheden verplaatst naar China. In China is de arbeid goedkoop en er zijn geen beperkende maatregelen. Dit maakt het produceren voor de bontbranche makkelijk en voordelig.

De dieren worden bewusteloos geslagen met herhaalde klappen tegen de kop, of tegen de grond geslagen. Het villen begint met een mes aan het uiteinde van de buik, terwijl het dier ondersteboven aan een haak is opgehangen aan zijn poten. Een significant aantal dieren blijft volledig bij bewustzijn gedurende dit proces. Volledig hulpeloos strijden ze voor hun leven en proberen terug te vechten tot het bittere einde. Zelfs nadat hun huid is afgestroopt ademen ze nog 5 tot 10 minuten door, hebben ze een hartslag en vertonen ze directe lichaams- en ooglidbewegingen.

Bont voor Dieren is een stichting in Nederland die zich inzet voor de bescherming van pelsdieren. Ze vinden dat je geen dieren moet doden alleen maar om van hun vacht een bontjas te maken. In 1982 zijn de antibont campagnes begonnen toen nog onder naam van het Anti Bont Comité (ABC). In 1988 is het ABC opgeheven en als Bont voor Dieren verder gegaan. Bont voor Dieren wordt gesteund door 30.000 donateurs.

Bont voor Dieren is een samenwerkingsverband van de Dierenbescherming (Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren) en De Faunabescherming.

(Niet voor gevoelige kijkers).

Klik hier voor het filmpje

Klik hier voor het tweede filmpje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here