Stem Marleen Temmerman tot laureaat 'BMJ Lifetime Achievement Award'

Marleen Temmerman is een vrouw met een uitzonderlijke verdienste. Ze is diensthoofd gynaecologie verloskunde aan het UZ Gent, professor aan de Gentse Universiteit en onderzoeker aan de ICRH (International Center for Reproductive Health). Bovendien zet ze zich in voor AIDS preventie in België en in Afrika. Haar sociaal engagement siert haar. Marleen is, kortom, een 'grote madam'! Het zou een eer zijn voor Gent, voor Vlaanderen en ons land, mocht ze het halen. Maar dan moet ù haar een duwtje geven.

Het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift British Medical Journal reikt jaarlijks een tiental awards uit voor onder meer Junior Doctor, Research paper en ook een Lifetime Achievement Award. Voor die laatste categorie werden 117 kandidaturen ingediend, waarvan er tien weerhouden werden. Drie Britse professoren, een Zambiaan, professoren uit Amerika, Canada, Sri Lanka, Zuid-Afrika én de Oost-Vlaamse Marleen Temmerman. Ze is dus de enige van het Europese vasteland voor deze begeerde award. Of Marleen Temmerman de andere professoren kan verslaan, hangt van u af.

Marleen Temmerman: "Deze Lifetime Achievement Award beloont wetenschappelijk werk in combinatie met de maatschappelijke relevantie. Daarom is het geen jury, maar het publiek dat beslist. Als de University of Oxford een oproep lanceert om hun kandidaat te steunen, wordt dat wellicht massaal opgevolgd". Temmerman relativeert haar kansen. Maar wat erg in haar voordeel pleit, is dat ze perfect beantwoordt aan het profiel. Met haar polititiek mandaat en haar boeken Onrust in de onderbuik en Mama Daktari heeft ze al mooie bijdragen geleverd op het vlak van popularisering.

Als senator voor de SP.a toont ze haar maatschappelijk engagement en neemt ze wetgevende initiatieven. Zo was het Marleen Temmerman die voor een wisselmeerderheid zorgde door voor het rookverbod in de horeca te stemmen. Ze heeft een wetsvoorstel klaar om het systeem van derde betaler uit te breiden en te vereenvoudigen. Marleen Temmerman: "Zo is er onderzoek geweest naar de overdracht van HIV van moeder op kind. We kunnen dat tegengaan maar dat vergt geld en inspanning. Daarom ga ik zeker naar de uitreiking in Londen, om de juist mensen te ontmoeten".

Stemmen kan heel eenvoudig op de volgende manier:
1. ga naar www.bmj.com
2. rechts in de marge vind je 'Online poll' > Marleen Temmerman staat bovenaan
3. klik op het bolletje naast haar naam, en vervolgens op 'Vote'

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here