Rector UGent legt eerste steen nieuw studentenhuis

Rector Paul Van Cauwenberghe mocht afgelopen vrijdagmiddag op de Gentse Kantienberg de eerste steen leggen van een gebouw, groot genoeg voor 656 studentenwoningen, een studentenrestaurant en een ondergrondse parkeergarage voor de UGent. Het project is een Publiek Private Samenwerking (PPS) en zal 100 miljoen euro kosten. Er zijn in Gent ruim 65.000 studenten, de helft daarvan woont in Gent. Daardoor is er een grote schaarste aan woningen. Dit nieuw studentenhuis moet dat probleem voor een deel verhelpen. Maar het is vooral wachten tot er meer studentenkoten komen zoals ook de Hogeschool Gent in 2008 beloofde.

De UGent kende in augustus 2009 de opdracht toe aan de firma BAM PPP voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het studentencomplex aan het Stalhof. Het ontwerp is van de hand van Huiswerk Architecten uit Antwerpen. De eerste studentenwoningen kunnen naar verwachting bij de start van het academiejaar 2011-2012 in gebruik worden genomen. In 2012 wordt het gehele project opgeleverd. De UGent gaat van start met de bouw om tegemoet te komen aan het tekort aan studentenkamers in de stad. Naast ontwerp en bouw omvat het akkoord een onderhoudscontract van 33 jaar, waarbinnen het technisch onderhoud gewaarborgd wordt.

De universiteit verhuurt momenteel 1.355 gemeubelde éénpersoonskamers, 181 éénpersoonsstudio's en 100 gemeubileerde flats voor koppels. De zes studentenhuizen liggen verspreid over de stad. In elke universitaire residentie functioneert een homeraad die ervoor zorgt dat het samenleven zo vlot mogelijk verloopt. De homeverantwoordelijken bekommeren zich om de dagdagelijkse problemen van de student bewoners. Aanvragen kunnen vanaf 1 maart en uiterlijk tot 1 mei enkel via de website www.UGent.be/huisvesting . Informatie over studentenkoten op de private markt vind je op de officiële website www.kotatgent.be .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here