Wien à la Carte met Jürgen De Smet.

Reeds meer dan 5 jaar is Jürgen actief als producent van avondvullende concerten en theaterproducties. Na lichtklassieke operetteconcerten maakte deze jonge Gentse pianist theatershows als "Symfonia" een muzikaal sprookje en "Teatro Bella Notte", waarin Jürgen en zijn ploeg het verhaal voorstelde van een oud, Italiaans theater. Een show met een subtiel knipoogje naar de oude, Gentse theaters zoals de Ancienne Belgique. Vorig jaar was er reden tot vieren, want toen bracht hij "The Reality of a Dream", een nieuwe zaalshow rond zijn eerste, gelijknamige full-cd met vooral eigen werk en enkele gastartiesten.

Vijf jaar geleden produceerde hij zijn eerste, eigen Weense show, "Wien à la Carte". De succesvolle show speelde toen 4 uitverkochte voorstellingen in Gent. Dit jaar volgt dus een nieuwe editie van "Wien à la Carte". Geen remake, maar een volledig nieuw programma met sopraan Carine Viaene en tenor Johan Schatteman. Beide stemmen worden begeleid door uiteraard pianist Jürgen De Smet. Voor deze show gaat Jürgen nauwer samenwerken met Marleen Van Holder, een talentvolle beroepsvioliste die ook al deel uitmaakte van zijn "Combo Jürgen De Smet". Beiden zijn muzikale soulmates en voelen mekaar professioneel goed aan, wat de show absoluut ten goede komt!

Jürgen : "Marleen heeft zowel feeling met klassieke muziek als pop. Daarbij is ze als muzikante erg flexibel en staat ze zelfverzekerd en goedlachs op het podium. Ik mag nog zo een goed muzikant aan het werk zien, maar als ik de hele tijd op een kwaad of pretentieus gezicht kijk, erger ik me dood. Muzikanten spelen voor het publiek en datzelfde publiek betaalt om een aangename tijd door te brengen met performers die uit het hart spelen. Zonder publiek immers geen concerten! Dat wordt maar al te vaak vergeten". Het nieuwjaarsconcert van Jügen De Smet is momenteel volledig volzet. Geen extra voorstellingen, maar wel een nieuwe show op 6 juni en een totaal nieuwe productie eind 2010. Geen crisis dus voor De Smet en zijn klein, maar bedrijvig productieteam!

WIEN A LA CARTE
Weens operetteconcert met Carine Viaene & Johan Schatteman,
Jürgen De Smet (piano/keyboards), Marleen Van Holder (viool)
Presentatie & poëzie door Gladys De Mol

datum zondag 31 januari 2010 om 15 uur.
plaats Theaterzaal Lakenmetershuis, Vrijdagsmarkt 24-25, Gent
Info & Tickets 0476 53 65 14
Meer info op www.jurgendesmet.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here