Humedica stuurt medisch team naar Haïti na aardbeving

Na de zware aardbeving die zopas het Caribische land Haïti trof, stuurt Humedica een medisch vrijwilligersteam naar het getroffen gebied om de slachtoffers van de eerste medische hulp te voorzien. In Haïti, mogelijk het armste land ter wereld, heeft gisteren om 16u53 lokale tijd een zware aardbeving plaatsgevonden.

Volgens de eerste berichten is niet alleen de materiële schade enorm, ook het verwachte aantal menselijke slachtoffers ligt vermoedelijk erg hoog aangezien vele gebouwen ingestort zijn. De grootste schade zou er zijn in en rond de hoofdstad Port-au-Prince, waar naast vele andere gebouwen ook het presidentiële paleis zou ten minste gedeeltelijk zijn ingestort. De chaos die ontstaan is na de ramp is enorm, gevreesd wordt dat een aantal belangrijke figuren binnen de regering omgekomen zijn en de overheid in zijn geheel niet in staat is om te reageren op de ramp.

Humedica is sinds lange tijd actief in Haïti. Op het moment van de aardbeving werkte Humedica samen met lokale partners en had het geen eigen personeel of vrijwilligers ter plaatse. Momenteel wordt er een medisch noodhulpteam samengesteld dat naar alle waarschijnlijkheid vandaag nog zal afreizen naar Haïti om er de eerste noodhulp te bieden. Later zal dan indien nodig een tweede team worden uitgestuurd. Ook onderzoekt Humedica momenteel hoe groot de schade is bij de lokale partners en probeert ze een beeld te vormen welke hulp, zowel logistiek als financieel, de organisatie hier kan bieden. www.humedica.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here