Stel uw geloof eens tentoon in onGELOOFlijk.

In 2010-2011 staat het religieuze leven en het daarmee verbonden erfgoed centraal binnen de werking van de Erfgoedcel. Dit is de aanleiding tot het opzetten van het project 'onGELOOFlijk Kortrijk' met als centraal thema het volksgeloof in brede zin: plekken, rituelen, gebruiken, tradities en symbolen die een belangrijke plaats innemen in de religieuze beleving van de gewone man of vrouw. Blikvanger van het project is een aantrekkelijke tentoonstelling in het Dormitorium van de Groeningeabdij die loopt van 8 juli 2010 tot en met 6 januari 2011.

Naast de tentoonstelling wil de stad samen met de Kortrijkse cultuurhuizen én verenigingen de krachten bundelen en een boeiende mix van podiumkunsten, concerten, animaties, kunstprojecten, wandel- en fietsverkenningen, verhalenparcours, lezingen en andere evenementen aanbieden. Het is een thema dat zeer ruim is en dat heel wat potentie in zich heeft om van alles rond te doen met je vereniging. Hoeveel koren zijn er niet religieus geïnspireerd in hun repertoire? En vieren de muziekverenigingen niet jaarlijks hun Sint-Ceciliaviering? Religieuze tekens en symbolen in de stad kunnen foto- en filmclubs inspireren. Geloof en volksdevotie zijn een onuitputtelijk bron voor verhalen en theater. Volksfeesten als Sinterklaas, Sint-Maarten, Halloween, Driekoningen en zo meer zijn leuke aanknopingspunten om er iets rond te brouwen.

Heb je zin om in het kader van onGELOOFlijk Kortrijk iets op te zetten met jouw vereniging, zit je op een idee te broeden of wil je meer informatie, geef een seintje aan de Cel Socio-Cultureel Verenigingswerk, tel. 056 27 74 07 – verenigingen@kortrijk.be . Die bekijken dan hoe ze jouw activiteit zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. www.kortrijk.be/vrije-tijd/cultuur/verenigingen-amateurkunsten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here