Datingsite wipt 5.000 dikke leden.

BeautifulPeople.com, een dating- en netwerk community waar lelijke mensen zonder pardon worden geweerd, heeft meer dan 5.000 leden verwijderd omdat zij tijdens de eindejaarsfeesten waren bijgekomen. De meeste van de lijst gegooide leden zijn woonachtig in de VS, het VK en Canada. De drastische maatregel werd genomen nadat veel leden foto's van zichzelf en hun kerst- en nieuwjaarsfeesten op de site hadden geplaatst: op de foto's kon men zien dat zij zich hadden laten gaan. Waakzame leden, die trots zijn op de verplichte normen van de site eisten prompt maatregelen. Greg Hodge van BeautifulPeople.com: "Wij hebben gereageerd op die klachten en wij hebben de mollige leden teruggeplaatst in de evaluatiefase. Dit betekent net hetzelfde als opnieuw registeren. Hun nieuwe aanvragen werden beoordeeld door de bestaande leden en slechts een paar honderd leden kregen een ja stem".

Greg Hodge legt uit: "Ieder jaar zien wij dat leden uit westerse landen te veel eten en drinken in de eindejaarsperiode, met nadelige gevolgen voor hun looks. In de VS gaat men zich te buiten aan eten en drinken vanaf Thanksgiving (einde november) en daarom is het niet verrassend dat zo veel leden van het netwerk worden verbannen. Wij hopen dat zij terug zullen komen nadat zij enkele kilootjes kwijt zijn". In het VK en Canada draaien Kerstmis en Nieuwjaar rond te veel eten, te veel drinken en tv-kijken vanuit een luie zetel. Het lijkt wellicht meedogenloos, maar BeautifulPeople.com heeft de voormalige leden zeer tactvol op de hoogte gesteld. Zij hebben allen een e-mail gekregen met de vraag opnieuw in te schrijven wanneer zij er zo goed mogelijk uit zien, met details van aanbevolen kampen, zoals Warrior Fitness in New York, Camp Technique Los Angeles, NuBeginnings in het VK en Mystic Adventures in Europa.

Na de recente uitschifting heeft de site nog meer dan 550.000 leden uit 190 landen en de meeste etnische en culturele groepen. Het aantal nieuwe aanvragen voor BeautifulPeople.com is gestegen tijdens de eindejaarsperiode en gemiddeld één op vijf kandidaten werd aanvaard. De meeste succesvolle nieuwe leden komen uit Brazilië. Leden van BeautifulPeople.com hebben volgens de site een aantal voordelen zoals betoverende party's en een wereldwijd netwerk van de jetset en contacten met de mooiste mensen overal ter wereld. Leden worden benaderd door de grote film- en tv-bedrijven en krijgen contracten als topmodel aangeboden. Als ze maar slank blijven tenminste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER