Gezellig bloemen plukken in andermans tuin

Gisteren in de namiddag kreeg een man uit Nederland een tuinschaar en grasmachine tegen zijn hoofd toen hij twee personen in zijn tuin betrapte. De twee waren doodleuk bloemen aan het plukken aan de straatkant in de tuin van de man. Hierbij sprak hij het stel aan waarop de bloemenplukster begon te schreeuwen en hem aanviel. Na een scheldpartij met beledigingen en bedreigingen liep het stel weg. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling.

We willen voor de echte tuinliefhebbers ook nog wat tips geven waar een 'bezoeker' zich aan zou moeten houden tijdens het bezoek van opengestelde tuinen.

Wat die tuinliefhebber op zijn minst van de bezoeker mag verwachten is 'respect' voor andermans eigendom. Tuinbezoek is een 'uitje' wat niet betekent (zeker wanneer u met een groep bent) dat dat reden is om luid met elkaar te praten of hard naar elkaar te joelen. Op die manier verstoort u de 'rust' van de tuin en van de (eventuele) 'andere bezoekers'

Raak de planten en bloemen in andermans tuin niet aan, ook niet om een 'bloem' aan de binnenkant te bewonderen. Wanneer alle bezoekers dat zouden doen zou er niet veel van overblijven!

Bloemen, planten of zaaddozen plukken kan écht niet.Roep niet steeds welke planten je zelf ook in je tuin hebt of hoe groot je namen/plantenkennis is, want dat is voor niemand interessant.

Vraag altijd of je foto's of video-opnames mag maken, en wanneer dat is toegestaan, ga dan niet tussen bloemen en planten staan.

Geef nooit ongevraagd advies, advies cq raad vragen over bepaalde planten/bloemen aan de tuineigenaar mag natuurlijk altijd.

U komt een tuin bekijken toon dan respect en werp geen onbescheiden blikken in het bijbehorende huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here