Provincie Oost-Vlaanderen lanceert: 'Ik doe het zelf', ambulante ergotherapie aan huis

'Ik doe het zelf', zo luidt de campagne van de Provincie Oost-Vlaanderen die het bestaan van de ambulante ergotherapie in de thuiszorg bekend wil maken. Doelgroep van de campagne is de 65-plusser die het lastig krijgt met zelfstandig functioneren thuis. Sinds 2008 subsidieert de Provincie Oost-Vlaanderen een netwerk voor ambulante ergotherapie in de thuiszorg. De Provincie sloot een overeenkomst met 15 thuiszorgorganisaties met inzetbare ergotherapeuten. Deze organisaties zijn erkende lokale en regionale dienstencentra, dagverzorgingscentra en diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg.

De Provincie trekt een budget van 35 000 euro per jaar uit voor dat netwerk en subsidieert maximaal drie interventies voor 35 euro per interventie, per jaar, en dit voorlopig voor drie jaar.
Met de campagne 'Ik doe het zelf' wil de Provincie het bestaan van het netwerk promoten voor ouderen en mantelzorgers die in Oost-Vlaanderen wonen en die recht hebben op een tussenkomst van een ergotherapeut. Ook het personeel van de verschillende voorzieningen in de ouderenzorg wordt aangemoedigd om de aandacht te vestigen op het bestaan van ambulante ergotherapie.

Gedeputeerde Eddy Couckuyt: "Het stimuleren van de zelfredzaamheid van ouderen is één van de beleidslijnen van de Provincie Oost-Vlaanderen. De tussenkomst van een ergotherapeut kan de zelfredzaamheid bij ouderen verhogen. Ook mantelzorgers hebben baat bij de adviezen van de ergotherapeut. Ergotherapeuten adviseren niet alleen over oefeningen en handelingen, maar ook over het installeren van praktische hulpmiddelen zoals een toegankelijke douche, een
aanpassing van de woning of een aangepast werkblad". Ouderen kunnen dankzij ambulante ergotherapie langer thuisblijven en genieten van een hogere levenskwaliteit. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.ergothuis.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here