Nog één week voor deadline inzending cursiefjes Michel Casteelsprijs

De wedstrijd 'Michel Casteelsprijs voor cursiefjes' wordt georganiseerd door de Dienst Feestelijkheden van de Stad Gent en heeft als doel het cursiefje in de belangstelling te brengen en het schrijven van cursiefjes te bevorderen. De uiterste inzenddatum voor deelname aan de wedstrijd is maandag 30 november 2009. De cursiefjes worden beoordeeld door een deskundige jury.

Het cursiefje is een kort, humoristisch en persoonlijk prozastukje, soms met een diepere filosofische ondertoon, dat aspecten van het dagelijkse leven weergeeft. De wedstrijd staat open voor iedereen. Het cursiefje moet in het Nederlands geschreven zijn en deelnemers mogen meerdere cursiefjes insturen. Het thema van de cursiefjeswedstrijd is Gent. De deelnemer mag de breedst mogelijke interpretatie geven aan zijn impressies hierover of vertellen over een gerelateerd onderwerp. De lengte van het cursiefje is beperkt tot 4.000 tekens. Dit stemt overeen met één kant van een A4-blad in standaard lettertype.

Aan de wedstrijd zijn drie geldprijzen plus evenwaardige boekenpakketten verbonden.De Michel Casteelsprijs van 300 euro voor de eerste laureaat, de Polleke Pluymprijs ter waarde van 200 euro voor de tweede laureaat en een aanmoedigingsprijs ter waarde van 100 euro voor de derde laureaat. De uitslag van de wedstrijd zal in februari tijdens een officiële plechtigheid op het stadhuis worden bekendgemaakt. Het cursiefjes van de winnaar zal worden gepubliceerd in een stedelijke publicatie en zal op de website www.gent.be terug te vinden zijn.

Cursiefjes kunnen worden ingezonden tot en met maandag 30 november 2009. De inzending moet anoniem zijn. De deelnemer vermeldt een motto of kernspreuk onder het cursiefje en stuurt één getypt exemplaar in een briefomslag geadresseerd aan de Dienst Feestelijkheden, T.a.v. Catherine Van Der Vennet, 'Michel Casteelsprijs voor cursiefjes 2010', Gasmeterlaan 107, 9000 Gent. Deelnemers die hun cursiefje digitaal wensen in te dienen, kunnen hun cursiefje(s) sturen naar feestelijkheden@gent.be met als onderwerp 'Michel Casteelsprijs voor cursiefjes 2010'.

Informatie: Cathérine Van der Vennet, Gasmeterlaan 107, 9000 Gent, tel. 09 269 46 34, fax 09 269 46 59 of e-mail catherine.vandervennet@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here