Debat 'Gelijke kansen op de arbeidsmarkt'

Op donderdag 26 november organiseert jongerenvereniging GISA (Gentse Interculturele Studenten Associatie) een debat voor jongeren, studenten en alle geïnteresseerden over de arbeidskansen van allochtone jongeren. Gelijke kansen op de arbeidsmarkt zijn ook voor jongeren en studenten een actueel thema. De Stad Gent ondersteunt dit debat. Verschillende initiatieven en projecten werken aan het positief samenleven in diversiteit. Maar er zijn ook jongeren en studenten die hier werk van maken. Een van hen is de Gentse Interculturele Studenten Associatie GISA, waarin studenten van de Gentse hogescholen en universiteit zich verenigen.

Het debat gaat over de situatie van studenten met een anderstalige afkomst, en hun kansen om met een Belgisch diploma aan een baan te geraken. GISA is een jongeren/studentenvereniging en legt de nadruk op gelijke kansen en diversiteit op de Belgische arbeidsmarkt. GISA wil met dit debat de waarde van een Belgisch diploma onderzoeken en oplossingen vinden voor situaties zoals deze:
Zijn studenten met anderstalige roots gemotiveerd om in België te werken? Waarom wel/niet? Wat zijn de oorzaken hiervan?
In hoeverre krijgt men gelijke kansen (geraken deze studenten gemakkelijk aan werk)?
Welke initiatieven worden genomen door publieke instanties en organisaties, maar ook door de bedrijfswereld, om de transparantie van informatie verhogen?
Wat is de kans dat een anderstalige student een baan vindt die aan zijn kwalificaties voldoet? En hoe kan deze kans verhoogd worden?
In het voorjaar van 2010 zal GISA een workshop/panelgesprek organiseren op basis van de resultaten van het debat.

Praktisch: Het debat vindt plaats op donderdag 26 november van 20 tot 21.30 uur in auditorium A van de Universiteitscampus Blandijn, Blandijnberg 2, in Gent. Nadien volgt een receptie. Link: http://www.gisa-online.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here