Kerstactie van Kortrijkse spoormannen.

Voor de zestiende keer zet het personeel van de NMBS Groep Kortrijk en dit jaar ook uit Waregem alle zeilen bij om actie te voeren voor het goede doel tijdens de kerstperiode. De eerste betrachting is om tijdens de eindejaarsperiode het station van Kortrijk om te toveren in een aangenaam decor en zo de onthaalfunctie van het station als een sociale draaischijf te accentueren. Die sociale rol van het station is meteen ook de motivatie voor het tweede luik van de kerstactie, namelijk geld inzamelen voor een goed doel in de eigen streek.

Bij de keuze van het goede doel worden twee criteria voor ogen gehouden: de projecten moeten werken met kinderen of jongeren en die werking moet buiten de gewone subsidieerbare activiteiten vallen. Het centrale thema dit jaar is 5 vóór 12 voor kinderen in nood. Het zijn immers de eersten om, bij crisistijden zoals nu, uit de boot te vallen. De spoormannen en vrouwen willen via deze kerstactie hun steentje bijdragen. Traditiegetrouw kunnen zij rekenen op een trouwe groep bedrijfsleiders en bedrijfsorganisaties die belangeloos de kerstactie ondersteunen en meehelpen organiseren en financieren. Traditiegetrouw kan de actie ook rekenen op het peterschap en meterschap van bekende mensen die zich op hun beurt belangeloos inzetten. Dit jaar nemen gouverneur Paul Breyne en Mimi Smith deze taak weer op zich.

Op zaterdag 28 november staat een kerststand in het Shoppingcenter van Kuurne. Er worden niet alleen mooie pakketjes verkocht, bij aankoop worden de kinderen gratis gegrimeerd. Vanaf 3 december tot 8 januari krijgen de stations Kortrijk en Waregem een sfeervol decor. Kerstbomen kunnen zowel individueel als door bedrijven gesponsord worden en dit al vanaf 25 euro. Inschrijvingsformulier op de website. Op vrijdag 11 december rijdt de Kersttrein van Kortrijk naar Waregem. Iedereen kan mee mits inschrijving via de website. Verkoop van genummerde en met de hand gesigneerde kunstwerkjes gemaakt door Desanto. Wie op zoek is naar een speciaal eindejaarscadeau kan ook flessen schuimwijn kopen aan 10 euro.

De Kersttrein is de grote publiekstrekker van de actie en mag dus niet ontbreken. Dit jaar is de trein samengesteld uit de modernste dubbeldeksrijtuigen. De trein vertrekt op vrijdag 11 december rond 19u15 van Kortrijk naar Waregem. Aan boord van de trein worden drankjes en hapjes geserveerd onder muzikale begeleiding. Bij aankomst in Waregem wacht de deelnemers in de Waregemse Expohallen een verfijnd buffet. De trein is terug in Kortrijk omstreeks 23u10 waar nog een muzikale afsluiter wacht op het sfeervolle aangeklede perron. Een treinticket kost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here