Blid is niet te spreken over kinderboerderij te Merelbeke

BLID laat weten dat op een kinderboerderij in Merelbeke, drie paardenboxen er smerig en stinkend bijlagen, twee ezeltje en een geitje zaten samen in een box. Hooi was er voor de dieren niet in voorraad. Achteraan de boerderij zit een hangbuikvarken niet eens in een deftig hok, tussen planken en takken zonder drinken en schuthok.

Vooraan op het terras lag een dood konijntje in een hok waarbij een levend konijntje zat zonder drinken. Het terras is waarschijnlijk de plaats waar schoolkinderen hun boterhammetjes mogen opeten tijdens hun bezoek aan de boerderij. De toestand was gisteren al waargenomen door familieleden die er een communiefeest hielden. Deze toestand kan geen goed voorbeeld zijn voor kinderen die er op educatief bezoek komen.

Tijdens ons bezoek deze namiddag was er net een school aanwezig. De eigenaar van de kinderboerderij was nergens te bespeuren. BLID heeft melding van deze verwaarlozing en vuile huisvesting gemaakt bij de politie van Merelbeke. BLID vraagt dat de hokken zeer spoedig geruimd worden en dat de situatie onder controle wordt gehouden, zodanig dat kinderen die een bezoek brengen aan de boerderij met een goed voorbeeld naar huis gaan. Medewerkers van onze organisatie zullen de kinderboerderij binnenkort terug bezoeken. Aldus Blid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here